Пет основни извода след Виктория - Лудогорец

Моци има нужда от стабилен партньор, опциите в атака са много, картоните идват твърде лесно

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 24 Авг 2016
0
1316
Стоян Георгиев

Лудогорец е в групите на Шампионската лига след 2:2 с Виктория Пилзен като гост и общ резултат 4:2.

Но успехът не трябва да бъде приеман еуфорично-еднозначно, без да се оценяват и проблемите, които неминуемо в един момент ще дадат отражение на резултатите на отбора.

Ето пет основни извода, въпреки че вероятно спортно-технически са доста повече:

+ Номер едно по голове

Отборът влиза в груповата фаза на Шампионската лига като номер едно по голове (преди реваншите в сряда вечер) - 15 вкарани в 6 мача. 10 от тях са във вратите на Цървена звезда и Виктория Пилзен, което е отличен показател.

Копенхаген има 14 (5 двубоя), като му предстои реванш в Кипър с АПОЕЛ и може да стане №1. Динамо Загреб се е разписал 12 пъти и също може да мине Лудогорец, ако вкара четири на Залцбург в реванша в Австрия.

- Лудогорец се огъва под физически натиск

Отборът е пъргав и бърз, когато атакува. Но му липсва физическо присъствие, когато брани вратата си. Още в София с Виктория се видя, че статичните положения и центриранията носят заплаха, защото ръстово Разград отстъпва.

В Белград пак така Цървена звезда успяваше да притеснява отбора на Георги Дерменджиев, а и първият гол във вратата му тогава падна именно след поредното центриране, изчистено лошо. Освен Моци и Паломино, всички останали в състава не са аргумент в сериозна битка във въздуха срещу отбори, които са силни в нея.

- Търси се партньор за Моци

При цялото ни уважение - и Паломино не убеждава, че е класата, необходима за групова фаза на Шампионската лига. Грешка в Белград, довела до дузпа. Грешки в Пилзен, някак неуверени намеси. Преди него Пластун, който започна турнира в центъра на отбраната, сбърка у дома срещу Звезда, после си изкара безумен червен картон в Белград... Румънецът остава човекът, който държи защитата в най-важната зона.

Но сам няма да може да се справи. Крайните бранители са солидни - и Минев, и Натаниел се справят добре.

+ В пространства и на контраатака отборът е убийствен

Скоростта на Лудогорец в атака е шеметна. За средноевропейско ниво тимът е направо убийствено ефективен, когато контраатакува. Мисиджан, Кафу, Марселиньо (с бърза мисъл, ако не толкова крака), Вандерсон - оставете им пространство и сте загубени.

Само се сетете за бързата мисъл при гола за 2:2 срещу Звезда в Разград, за първото попадение тогава на Кафу след светкавичен пробив, за 3 от 4-те удара срещу сърбите в Белград, дошли след контри на скорост, и за първия гол в Пилзен.

- Проблеми с дисциплината и глупави нарушения

Съдийството в Пилзен до голяма степен покри Лудогорец в решителни моменти, но това няма да се случва всеки път. Посяганията на Дяков по някакво чудо не му донесоха пак поне един жълт картон, споровете със съдията също са недопустими.

Очевидно е, че това са играчи, свикнали на мачовете в България към тях да има голям съдийски респект. Но в Европа ще страдат при такова поведение и липса на подход към единоборства.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията