Лудогорец пред портите на рая

Моци и Мисиджан вкараха за 2:0 срещу Виктория Пилзен

Sportinglife
Sportinglife 23:40 ч., 16 Авг 2016
0
838
Стоян Георгиев

Лудогорец е много близо до историческо дублиране на участието си в групите на Шампионската лига.

След 2:0 у дома над Виктория Пилзен, няма съмнение кой е фаворит за реванша.

Познати фигури, които са в клуба от самото начало на европейските му приключения - Козмин Моци и Върджил Мисиджан, вкараха головете.

Румънецът откри от дузпа в 51-вата минута след мъчно първо полувреме, в което гостите стъпиха здраво и не оставиха много шансове на българския шампион.

Изглеждаше, че снажната бригада от чехи и словаци (без нито един легионер) ще е трудна преграда по пътя към групите.

И това още е така, защото реваншът се очертава изключително сложен. Бе очевидно, че Разград има проблеми при всяко статично изпълнение и центриране, защото физически отстъпва на съперника.

Но пък Лудогорец има толкова скорост и техника, че през второто полувреме бе неудържим. Джонатан Кафу остави на място с демараж капитана на гостите Роман Хубник, който го фаулира.

Моци бе безпощаден, човекът просто обича да играе на "Васил Левски", където с геройствата си вкара за първи път Лудогорец в Шампионската лига преди 2 години.

След това изпусна Кафу, за да дойде второто попадение 13 минути по-късно. Марселиньо даде пас от първите страници на футболните учебници, оставил чехите в потрес. Зад гърба им излезе Мисиджан и хладнокръвно вкара.

Виктория натисна основно с физика и присъствие в наказателното поле, а Лудогорец удряше с убийствени контраатаки. Мачът стана изключително приятен за гледане в последния половин час.

Клаудио Кешерю можеше да дръпне шалтера на захранването на Виктория, но 10 минути преди края с глава не вкара от 100-процентова позиция.

И все пак - авансът е чудесен.

Остава да бъде свършена останалата работа в реванша, а там основно ще има нужда от спокойствие и мускули, защото мощните чехи ще заложат на преса и натиск по земя и въздух от първата минута.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията