Барса е по-руса, но все така безпощадна

Меси командва, но острието на копието остава Луис Суарес - неуморим убиец пред гола

Sportinglife
Sportinglife 15:55 ч., 15 Авг 2016
0
1005
GETTY IMAGES

Един от блондините си тръгва, за съжаление на фенките на Барселона.

Марк Андре тер Щеген е съвсем близо до преминаване в Манчестър Сити, а тоналността в съблекалнята на каталунците ще потъмнее без яркорусата му коса.

Но новата Барса, която видяхме в предсезонната подготовка и първия финал за суперкупата на Испания срещу Севиля, май скоро ще тръгне масово да се изрусява. Или поне да играе по свирката на няколко блондини, които диктуват нещата на терена.

Шампионът стартира мача с променен състав от миналия сезон.

Титулярният №1 остава Клаудио Браво, в защита двамата крайни защитници са нови. За момента се търси десен на пазара след продажбата на Даниел Алвеш (още един блондин, макар и изкуствен), а на неговото място все по-уверено играе Сержи Роберто. И може да няма нужда да се пръскат пари на вятъра...

Отляво изборът, докато го няма Жорди Алба, е между Жереми Матио и Лука Дин. И двамата - ярко руси.

Нищо чудно сезонът да стартира с Дин отдясно, защото той е играл там в Лил, а и понякога в ПСЖ, преди да го вземе Рома и да застане трайно отляво.

В центъра на терена русокосият маестро Иван Ракитич има нов партньор-блондин. Лео Меси.

В Севиля малкият гений диктуваше нещата с лекота, въпреки че бе подложен на сериозни физически изпитания от мощната халфова линия на съперника. Меси даде пас, какъвто има само на неговата планета, но не и на нашата, за втория гол на Мунир.

Първият дойде от десния крак на най-опасния нападател в света в момента - Луис Суарес, който получи топката от русокосата резерва Денис Суарес.

Изобщо... Барса светлее на терена, а нищо чудно, като видят как върви играта на блондините, Суарес, Бускетс и Пике също да минат към тази тоналност на косите.

Не могат да го направят Иниеста и Масчерано... Късно им е.

Шегата настрана.

Барса е различна от миналия сезон, освежена, но не и по-малко смъртоносна. Ефективност, инстинк за убийство при всяка ситуация, бързо мислене и устояване под напрежение - отличителните белези на големите отбори, са ярко изразени при тима на Луис Енрике, въпреки че не е още в пълен състав за сезона.

И то преди да се е върнал изрусеният Неймар, който в момента има друга мисия - да донесе първото в историята олимпийско злато на Бразилия.

После ще запретне ръкави за каузата на Барса.

А всички знаем какво означава събирането му на един терен с Меси и Суарес, нали?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията