11-орка за 776,5 милиона евро

Рекордните трансфери по постове в историята на футбола

Sportinglife
Sportinglife 11:25 ч., 10 Авг 2016
0
1648
GETTY IMAGES

Хамес Родригес, 79,8 милиона евро

Реал го взе от Монако за тази сума и го направи най-скъпият южноамериканец в историята преди 2 години. Колумбиецът е с противоречиви изяви в бяло, невинаги е титуляр, а талантът му е огромен.

Този сезон е много важен за него и бъдещето му в Реал, като Зинедин Зидан много харесва Хамес и ще опита да извлече от него максимума на потенциала.

Зинедин Зидан, 75 милиона евро

Ето го и самият Зизу, купен в Реал от Ювентус преди 15 години. Невероятен играч, който символизира цяла една епоха във футбола с доминацията на Франция и Галактикос.

Можеше всичко с топката - баланс, техника, удар, пас, игра с глава... Феномен.

Гарет Бейл, 99 милиона евро

Уелското крило все повече се превръща в разнообразен атакуващ играч, става и лидер - така бе с Уелс на Евро 2016. Реал плати сумата на Тотнъм преди 3 години и си струва - с Бейл в състава Мадрид взе два пъти трофея в Шампионската лига.

Кристиано Роналдо, 94 милиона евро

Без коментар. Реал го взе от Манчестър Юнайтед през 2009-а, той спечели три "Златни топки" в Мадрид, една титла и два пъти Шампионската лига. Стана и европейски шампион с Португалия това лято. Един от двамата най-добри играчи в света в момента, вероятно един от 10-те най-силни в историята.

Гонсало Игуаин, 90 милиона евро

Рекордът на Хамес за Южна Америка падна, когато Ювентус плати клаузата за освобождаване на Гонсало на Наполи. Нападателят скоро ще е на 29 години и е трудно да се каже, че е безспорен на най-високо ниво. Не убеди и с националния на Аржентина, губейки три поредни финала, и с Реал, където игра в най-големия гранд на кариерата си. Но има време - Юве този сезон ще гони всичко, включително Шампионската лига.

Равносметката:

11-те по постове струват общо 776,5 милиона евро. Петима са трансфери на Реал, Ювентус влиза с две свои покупки, а по веднъж са представени Барселона, ПСЖ, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията