11-орка за 776,5 милиона евро

Рекордните трансфери по постове в историята на футбола

Sportinglife
Sportinglife 11:25 ч., 10 Авг 2016
0
1478
GETTY IMAGES

Трансферът на Пол Погба прекрачи границата от 100 милиона евро и счупи рекордите. Французинът влиза в компанията на звезди, за които са платени огромни суми, бюджети на цели първенства и външни дългове на малки държави.

Кои са най-скъпите играчи в историята по постове? Каква 11-орка може да се сглоби от тях.

Ето ги, подредени в схема 4-3-3, като цените на техните трансфери се привеждат в евро дори за тези сделки, които са направени преди единната европейска валута да функционира от 1 януари 2001-ва.

Джанлуиджи Буфон, 53 милиона евро

През 2001-ва Ювентус плати на Парма 41 милиона английски лири, които днес биха били равни на 53 млн. евро. Буфон вече 15 години брани вратата на "старата госпожа" и е един от тримата най-добри на поста си за века. Заслужава си всеки цент.

Дани Алвеш, 32,5 милиона евро

Барселона го купи за тази сума от Севиля преди 10 години и не съжалява. Великолепен десен бранител, атакуващ, а и силен в защита. Преди месец премина в Ювентус, но най-добрите си години даде на Барселона.

Давид Луиш, 62,6 милиона евро

Още един бразилец, за когото ПСЖ извади лудите пари и го взе от Челси. Може да играе в центъра на защитата, а и в полузащита. Луиш е най-скъпият бранител в историята на футбола, въпреки че е спорно коя е най-добрата му позиция.

Джон Стоунс, 55,6 милиона евро

Ново име в състава, като Погба. Преди два дни Манчестър Сити го купи за тази огромна цена от Евертън, като се надява да го направи новия ... примерно Рио Фърдинанд. Стоунс е само на 22 години и има качества, но определено е далеч от завършения играч.

Фабио Коентрао, 30 милиона евро

Португалският ляв бранител е най-скъпият на своя пост в историята. Реал го купи от Бенфика преди 5 години, но постепенно мястото му бе заето от Марсело, който се превръща в лидер на Мадрид. Коентрао изкара миналия сезон под наем в Монако, но и там трудно бе титуляр, а и получи много тежка контузия. В момента бъдещето му е неясно, но още има договор с Реал.

Пол Погба, 105 милиона евро

Второ ново име от това лято. Най-скъпият футболист в историята се върна в Манчестър Юнайтед след четири сезона в Ювентус. Погба ще има да оправдава стомилионния си етикет, но е само на 23 години и със сигурност потенциалът е налице.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията