Трансферните удари в Примера

Гансо най-накрая дойде в Европа, въпросът е - ще успее ли?

Sportinglife
Sportinglife 15:25 ч., 05 Авг 2016
0
1007
GETTY IMAGES

Примера се готви за поредния сезон, в който Барселона и Реал ще диктуват събитията. Букмейкърите нямат съмнение - титлата е за един от двата колоса.

Но внимавайте за два конкурента, които могат да объркат сметките повече от веднъж и да отправят сериозно предизвикателство за върха. Севиля и Атлетико.

Всъщност, внимавайте за цялото първенство, защото има много какво да се види.

Ето няколко трансфера на непознати лица и "стари муцуни", които могат да се окажат ударите на лятото за испанското първенство.

Пионе Систо - от Мидтиланд в Селта, 5 млн. евро

Селта се раздели с Нолито, който отиде в Манчестър Сити. Клубът от Виго имаше нужда от някого, с когото да го замени и избра Систо - датско крило, което разпердушини Манчестър Юнайтед на моменти в мачовете от Лига Европа миналия сезон. Пет милиона евро за 21-годишен талант, избран за футболист на годината в първенството на Дания още на 19, изглеждат добра цена.

Гансо - от Сао Пауло в Севиля, 9,5 млн. евро

Най-накрая! Преди 5 години го сочеха за по-талантлив от Неймар, когато двамата заедно растяха в Сантос. Гансо обаче не премина в Европа тогава, въпреки че Милан даваше над 25 милиона евро за него.

Вече е на 26, готов за големи дела, както прецени Севиля. А този клуб рядко бърка на пазара. Гансо не е единственото силно ново попълнение, осигурено от дългата ръка на супердиректора Мончи за новия треньор Хорхе Сампаоли.

Лусиано Вието и Матиас Краневитер идват под наем от Атлетико, Габриел Меркадо - от Ривер Плейт, а Пабло Васкес - от Палермо.
Но Гансо може да се превърне в основната фигура.

Марлос Морено - под наем от Манчестър Сити в Депортиво

Още не е факт, но това е планът на Сити. Преговорите за гениалното 19-годишно колумбийче са почти приключили и той ще премине от Атлетико Насионал в Манчестър, за да подпише веднага с Депортиво под наем за 12 месеца.

Казват, че е по-добър от Валдерама и Хамес. Когато на 19 си спечелил титлата и Копа Либертадорес, изиграл си 7 мача за националния и те броят за талант от топ 10 в света, вероятно има защо.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията