Новият живот на Уест Хем

Клубът продаде над 50 000 сезонни билета за Олимпийския стадион

Sportinglife
Sportinglife 11:25 ч., 04 Авг 2016
0
939
GETTY IMAGES

Уест Хем започва да живее нов живот - на клуб с друга осанка и статут.

Лондонските производителите на футбол, които лъхаха на романтика с малките улички към "Болейн Граунд", с тесните трибунки край терена, играчите собствена марка... Вече са отборът с най-големия стадион в Лондон. Глобален бранд.

Уест Хем се премести на Олимпийския стадион, построен за игрите преди 4 години. Арената вече се казва "Лондон" и е оцветена в краските на клуба - вишненочервено и светлосиньо.

Двата преплетени чука се настаниха върху белите седалки на централната трибуна, а двата сектора зад вратите се казват "Боби Муур" и "Тревър Брукинг".

За няколко дни клубът продаде 50 870 сезонни билета за новата кампания, първа на стадиона. Капацитетът му е 60 500 места и минава като места този на Арсенал - 60 320. Челси е далеч назад по този показател.

Уест Хем се премести и от квартала си, няма вече да е на гаричката "Ъптън Парк" и уличката "Грийнстрийт". Няма да е в Източен Лондон, а се мести на север, в Стратфорд. Това не бе прието лесно от феновете, но пък те се роят.

Съвсем ново поколение привърженици ще се стичат към трибуните, като още за реванша срещу Домжале в Лига Европа клубът продаде всички пуснати 54 000 билета.

Същото ще е и срещу Ювентус в представянето на отбора преди сезона, а от първия кръг капацитетът вече е над 60 000.

Магазините - онлайн и на самия стадион, регистрираха оборот в първите дни след старта на работата след лятната пауза, като за месеци от миналия сезон. Интересът към Уест Хем е удвоен и утроен, което е нормално с оглед на новата самоличност и статут на клуба.

Славен Билич, мениджърът на отбора, е не по-малко развълнуван от феновете и ръководството.

"Играчите и аз имаме голямо и историческо задължение - каза хърватинът. - Трябва да пренесем духа на "Болейн Граунд" на новия стадион. Живеем нов живот, а с това идват и нови изисквания, но е важно да запазим аурата и философията на Уест Хем.

Този стадион няма атмосферата на стария, защото трибуните са по-далеч от терена, чашата му е по-обемна и хората са повече и по-далеч един от друг. Наше е задължението с представянето си да вдигаме стадиона и да му дадем живот.".

Стандартите на трансферния пазар също се вдигат подобаващо. Привлечените Софиан Фегули и Хавард Нортвайд са отлични играчи, а предстои да бъдат взети Андре Аю от Суонси и особено аржентинският голаджия Джонатан Калери от Сао Пауло.

С тях, плюс наличните вече сериозни играчи и сглобен отбор, Уест Хем има амбиции за място в Европа.

Засега толкова. Но с времето, когато клубът и привържениците се почувстват у дома на новото място, апетитът може и да се изостри.

Все пак говорим за лондонския отбор с най-голяма посещаемост...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията