В Англия има живот и извън Висшата лига

Какъв ще е сезонът в дивизиите под елитната и луксозна глазура

Sportinglife
Sportinglife 11:00 ч., 02 Авг 2016
0
1514
GETTY IMAGES

Животът в английския футбол не започва и не свършва с Висшата лига. Въпреки, че през призмата на модерната игра, си изглежда да е точно така...

Но този уикенд започва сезонът в дивизиите под Висшата - а те са интересни, случват се страхотни неща, битките са не по-малко оспорвани от тези в елита. Ако и да не са с глобалния ефект на Юнайтед - Ливърпул или Арсенал - Челси.

Ето няколко неща, които английският футбол чака с нетърпение извън луксозния свят на Висшата лига.

Нюкасъл и Бенитес - ще се завърнат ли веднага?

Между испанеца, клуба и феновете се появи химия. Рафа се чувства обичан в Нюкасъл, което не може да се каже нито за периода в Челси, нито в Реал. Да, преди 12 месеца той тренираше Гарет Бейл и Кристиано Роналдо, а сега - отбор от Чемпиъншип.

Но Нюкасъл е голям клуб и твърд фаворит да се върне.

Докъде ще стигне пропадането на Вила?

Според Йън Холоуей, колоритният анализатор на "Sky sports" и бивш мениджър на Куинс Парк, Вила е застрашен да изпадне и от Чемпиъншип. Как така, питате.

Много просто - клубът е дезорганизиран, обезсърчен, загубил спойката ръководство-отбор-фенове. Загубил пътя, с две думи. Назначаването на Роберто ди Матео за мениджър е огромен риск, колкото и смешно да звучи за човек, печелил шампионската лига.

Куриозно, в Чемпиъншип този сезон се събират цели двама мениджъри, вдигали купата с големите уши над главата си! Бенитес и Ди Матео. Коя европейска топ лига може да се похвали със същото? Единствено Испания...

Клъф се връща в Нотингам

Историята на Бъртън Албиън е като за роман или филм. През 2009-а този отбор мереше сили с Хистън и Грейс Атлетик в Коференциите, а сега ще играе с Нюкасъл и Вила в Чемпиъншип.

Всичко се дължи на умния мениджър, който имат. Генетично заложено му е да прави чудеса, защото се казва Клъф. Найджъл Клъф, син на Брайън Клъф.

Разбира се, когато се изтегли жребият, съдбата не пропусна да си направи шега: в първия кръг Бъртън гостува на Нотингам Форест, където Найджъл изкара 9 сезона като играч под ръководството на баща му.

И където Брайън има статуя, защото донесе на Форест две купи на европейските шампиони.

Ще изчезне ли Блекпул?

Фамилия Ойстън причини на клуба големи вреди, феновете тотално загърбиха отбора и той стигна до Лига 2. Ако изпадне и от нея, това ще е най-голямото потъване в историята, защото преди пет сезона Блекпул игра във Висшата лига.

Е, мениджърът Гари Боуйър опитва да прави тим за промоция, а не да се бори на дъното. Но финансовите и организационни бъркотии са големи.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията