Когато Пеп срещна Ноел Галахър

Интервю на Гуардиола за Манчестър Сити и английския футбол пред звездата от Oasis

Sportinglife
Sportinglife 13:55 ч., 05 Юли 2016
0
2839
Mancity.com

Ноел Галахър от Oasis е луд по Манчестър Сити. Той интервюира новия мениджър на клуба Пеп Гуардиола в "звезден" разговор.

- Добре дошъл в Манчестър, сеньор. Носите ли си яке с качулка, ще ви трябва?

- Да, да - знам за времето.

- Защо избрахте Сити и колко трудна е задачата тук?

- Избрах Сити, защото клубът ме искаше доста дълго време. Чики Бегиристайн е начело на спортните дела тук, а с него се познаваме доста отдавна. Той бе първият ми спортен директор, когато станах треньор на Барселона.

Задачата? Да спечелим възможно най-много неща, да стигнем възможно най-далеч в развитието си. Искам да убедя отбора да играе възможно най-добрия футбол. Искам феновете да се гордеят с начина, по който играем.

- Имате ли предубеждения, някакви познания отвътре за Висшата лига или просто ще се адаптирате към нея?

- Не исках да имам предубеждения, подготовка на думи... Не знам нищо отвътре. Имам ясна идея как ще играем.

И в Байерн отидох с ясна идея за това какво искам. Говорих с много хора, те ми казват - тук е много корава лига, много различна. Някои казват: Пеп няма да може да се адаптира. Е, ето затова съм тук, да опитам да докажа обратното.

Когато избрах Байерн отново казваха така. Казваха, че няма да е възможно да играем така, както аз искам. И тук ще се случи така, сигурен съм.

- Динамиката тук е съвсем различна. Как ще се справяте с нея?

- Статистиките това показват, всеки може да победи всеки. Много е трудно някой да води с много точки.

Това, което трябва да направя? Не съм имал опит в такава лига досега. Ще опитам да спечелим един мач в събота. И ще видим - защо пък да не го направим пак следващата седмица? А после - и следващата...

В Барселона и Байерн хората казваха, че го правим, защото това са Барселона и Байерн. В Англия е различно, казват ми всички. Е, нека опитам.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията