Най-накрая УС УСмихна левскарите

"Сините" няма да станат съучастници в узаконяването на новия клуб ЦСКА

Жаклин Михайлов
Жаклин Михайлов 15:35 ч., 01 Юли 2016
0
2154
Lap.bg

Не помня от кога новина, идваща от квадратната маса на „Тодорини кукли“, не е била с нееднозначно позитивно послание за левскарската общност. Но се случи и вчера УС на ПФК Левски напипа по случайност пулса в "сините" вени.

И веднага плебисцитът показа, че "синята" общност е напълно единна в нежеланието си да става съучастник в узаконяването на нещо, което дори самите му съчинители наричат „вратичка в закона“.

Ако припознавачите са 90 процента сред "червените", то сред левскарите няма да се намери и един, който да иска да играе в първенство с отбор, създаден по този начин. Няма как и това да бъде наречено "вечно дерби". Кощунствено е!

Съперника трябва да се уважава и ако се казва Литекс, както и да се е прекръстил, си остава Литекс. С този отбор левскарите са се конкурирали 20 години, биели са и са били побеждавани много пъти на терена. Но не са го припознали, а опознали като реален съперник.

Както се случи с Лудогорец, Нефтохимик и други подобни. Хубаво е, че се появяват нови отбори, но трябва да е ясно как се случва това. Не да играят под чужда самоличност и с чужда история.

Това е уважение и към институцията ЦСКА. Отбор, който след две години навършва 70 лета.

С огромни постижения и огромно значение за българския футбол. Левскарите не могат да се откажат от вечното съперничество, защото то е същото, като да се откажеш от самоличността си. Да ти отнемат основния съперник е тежко и за привържениците, и за противниците.

Но не можеш да играеш с Литекс, който е записан в регистъра като ЦСКА. Проблемът на ЦСКА трябваше да бъде решен, но не по този начин. Бяха тръгнали по един правилен път, но сами се отказаха, защото много искали да „бият говедата“. И се довериха на „петях лева“!

С вратичка в закона някак не отива на легендарен спортен колос! В крайна сметка БФС реши и узакони това най-меко казано  съмнително решение. БФС обаче не може да накара Левски да играе в това първенство.

И точно както ЦСКА игра миналата година във В група, така и Левски може да се запише за участие в Б група. Отговаря на всички критерии затова. И гарантирам, че това ще даде уникален прираст на посещението на мачовете.

Защото за пръв път от години левскарите ще застанат зад морал и чест, а не зад милиционерски манипулации. Това всъщност е заплахата, дали УС не отговори на чуждите желания, а не на своите. Защото като седнат в карето за белот, първият въпрос към тях ще бъде „Абе аз цяла година се оправям с "червените", сега искате "сините" да ми създават проблеми ли?“

И тогава да ги видим какви левскари са! Защото вчера бе много лесно, ама в следващите 20 дни да видим. Едно да им е напълно ясно, пуснат ли Левски в А група с това нещо в нея, всичко приключва.

Не познават синята история, но да им припомня, че когато закачиха милиционерския Спартак, отливът от „Герена“ в първите 6 месеца бе 10 пъти.

От 30 хиляди на 3. Сега да не стане от 3 хиляди на 300!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията