Ако Исландия вземе титлата, ще я обиколя с плуване!

Олимпийският шампион Яник Аниел ще трябва да преплува 2008 километра

Sportinglife
Sportinglife 13:25 ч., 30 Юни 2016
0
648

Исландия чака четвъртфинал срещу Франция на европейското и мечтае, като се къпе във футболна слава, за която страната не е и мечтала.

А един французин, повече от всички останали, стиска палци домакините да прекратят приказката на викингите от севера.

"Ако Исландия спечели европейското, ще я обиколя с плуване!", зарече се минута след края на историческото 2:1 над Англия Яник Аниел. Олимпийският, световен и европейски шампион в свободния стил в плуването написа в twitter изречението.

Двуметровият Аниел с прякор Акулата, е запален фен на футбола и стиска палци за "петлите", но изобщо не помислил, че те са следващият съперник на Исландия.

Плувната знаменитост прие с шеги в социалните мрежи обвиненията на сънародници, че предава родината.

"Винаги съм бил за Франция, разбира се. Но исландците ми доставиха огромно удоволствие. Да, ще го направя!", написа Аниел на въпроси дали е готов да изпълни заканата.

Един услужлив фен веднага пресметна разстоянието - 2008 километра около острова.

А на пресконференцията на исландците в сряда, запитан по темата, която придоби популярност в страната, помощник-треньорът Хеймир Халгримсон се засмя и отвърна: "Защо не? Трябва да подбере добре времето обаче, понякога там е много студено и има силни бури.

Като цяло не бих му препоръчал да го прави."

В Исландия веднага изчислиха, че на Аниел ще му отнеме 28 дни да преплува разстоянието, и то ако поддържа скорост от 3 километра в час!

Може би за олимпийския шампион ще е по-добре просто исландците да не стигат до купата...

В Исландия цари превъзбуда от постижението на отбора, като заглавията стават все по-гръмки.

За мача в неделя срещу Франция в Париж се чакат над 30 000 фенове, което е 1/10 от населението на страната.

На пресконференцията на тима журналист запита Халгримсон дали тази инвазия му напомня за обсадата на Париж от 845-а година, когато викингите на Рагнар пристигнали по река Сена и атакували града.

"Не знам нищо за това. Не вярвам, че са били толкова много! И може би са били шведи!", отвърна със смях помощникът, гледайки към селекционера Ларс Лагербак... който е швед.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията