Рекорд в Мача на звездите в НБА – забиха 369 т.

Предишното постижение по резултатност е от миналата година, когато отново триумфира Запада

Sportinglife
Sportinglife 13:15 ч., 15 Фер 2016
0
1663
Getty Images

Рекорд по най-много отбелязани точки записаха играчите в Мача на звездите в НБА.

Запада победи Изтока със 196:173, което е с 8 т. повече от миналогодишното постижение. Тогава отново триумфираха западняците.

Очаквано зала “Еър Канада Център” в Торонто, която е с капацитет от 20 000 места, беше пълна до краен предел.

Ръсел Уестбрук за втора поредна година беше избран за най-полезен играч, след като записа на сметката си 31 т.

Големият Коби Брайънт изигра последния си двубоя в звездния мач. Асът на ЛА Лейкърс постигна 10 точки, 7 асистенции и 6 борби.

На прощаване гардът получи уникален подарък от Майкъл Джордан – 30 различни модела кецове с марката Air Jordan. Маратонките се произвеждат още от 80-те години на миналия век, като първоначално те се правят от Nike, а напoследък въздушният наложи собствена марка.

Брайънт обяви, че ще напусне НБА след 20 изключителни сезона. Неговото желание беше да облече националната фланелка на трета поредна олимпиада в Рио де Жанейро през лятото, но впоследствие се отказа. Мотивът му беше, че трябва да се даде път на по-маладите.

Гардът на ЛА Лейкърс е носител на два златни медала от олимпийските игри в Пекин 2008 и Лондон 2012. До момента има пет спечелени титли от НБА и 18 участия в Мача на звездите. Организаторите на шоу двубоя вече са готови с логото на следващата звездна среща, която ще е в Шарлот догодина. В графичният елемент е използвана и короната на кралица Шарлот (съпругата на крал Джордж III), на която е кръстен града.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията