Няма го Пирло, няма купон

Италианецът може да участва на Евро 2016

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 10 Фер 2016
0
1566
Getty Images

През лятото предстои най-голямото футболно събитие за годината – европейското първенство, но ако в него не участва Андреа Пирло, няма да има и купон, нали?

Това е мнението на феновете на талантливият италианец, който вече се подвизава в Щатите. „Няма го Пирло, няма купон”, обича да скандира агитката на Ню Йорк Сити след поредното красиво отиграване на Андреа.

36-годишният италианец, превърнал няколкодневната си брада, както и точните пасове, в свои запазени марки, трябва да убеди селекционера на Италия Антонио Конте, че заслужава място в отбора му за Евро 2016, което ще се проведе във Франция.

Миналата година Пирло напусна Серия А, за да продължи кариерата си в MLS, което определено ще се отрази на шансовете му да попадне в националния отбор.

„Не съм се отказал от Евро 2016 – заяви Пирло пред CNN. – Това е една от целите ми, да играя отново на европейските финали. Всичко обаче зависи от това как ще се представя на терена. Ще направя всичко възможно, за да стигна до европейското. Но не знам дали ще се случи, ще видим.”

Пирло си остава един от най-популярните футболисти в света. Както и един от най-успешните с 116 мача за Италия - №4 в тази класация и е световен шампион от 2006 година.

След успешна кариера в Милан и Ювентус, в която той спечели шест титли на Италия и два пъти Шампионската лига, Пирло реши да прекоси Атлантика през юли.

В Щатите Пирло попадна в интересна компания на звезди.

В Ню Йорк той рита заедно с Давид Вия, бившият нападател на Барселона и Франк Лампард, един от най-успешните играчи в историята на Висшата лига.

В Лос Анжелис Галакси пък ритат Стивън Джерард, легендата на Ливърпул и Джовани Дос Сантос, звездата на Мексико.

Пирло признава, че е бил изненадан от високото ниво на футбола, който се играе в MLS и се надява, че скоро примерът му ще бъде последван от още звезди от Европа.

„Реалността в MLS надхвърли очакванията ми – обясни Пирло. – Тук има много силни играчи. Физически много силни, което е добра база за силен футбол. Надявам се, че аз ще послужа за катализатор, за да дойдат още добри играчи в Щатите.”

Първият мач на Ню Йорк Сити от новия сезон в MLS е срещу Чикаго Файър на 6 март.

Източник: CNN

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията