Арсенал и Сити с рутинни победи за ФА къп

Палас удари Саутхемптън като гост

Sportinglife
Sportinglife 19:35 ч., 09 Яну 2016
0
264

Носителят на ФА къп през последните два сезона Арсенал започна с рутинна победа защитата си на трофея, след като се наложи с 3:1 у дома над Съндърланд в мач от третия кръг на турнира.

Гостите поведоха в резултата след четвърт час игра чрез холандския национал Джърмейн Ленс, който се разписа с удар с десния крак в десния ъгъл.

Лондончани се върнаха в мача само 11 минути по-късно, като точен беше Джоуъл Кембъл, вкарал след асистенция на Тио Уолкът.

През втората част в рамките на три минути Арсенал реши крайния изход в сблъсъка. В 72-ата минута Аарън Рамзи даде аванс за столичани след пас на Ектор Бейерин.

Три минути след това Оливие Жиру беше изведен на празна врата от Бейерин и отблизо с левия крак оформи крайния резултат 3:1.

В друга среща от третия кръг на най-стария футболен турнир в света Манчестър Сити победи с 3:0 като гост Норич Сити.

Серхио Агуеро и Келечи Ихеаначо преди почивката дадоха сериозен аванс за гостите. В 16-та минута аржентинският национал Агуеро вкара за Сити след подаване на Рахийм Стърлинг.

Четвърт час след това Ихеаначо с десния крак осигури спокойствие за отбора от Манчестър.

В 77-та минута Хесус Навас подаде на Кевин де Бройне и белгийският национал оформи класическия успех в полза на Сити.

В мачовете между елитни отбори Саутхемптън загуби с 1:2 у дома срещу Кристъл Палас, докато Уотфорд надигра като домакин с 1:0 тима на Нюкасъл.

Евертън се класира за четвъртия кръг след победа с 2:0 у дома срещу нискоразредния Дагенъм енд Редбридж.

Уест Бромич не успя да спечели срещу втородивизионния Бристол Сити и двата отбора завършиха наравно 2:2 в Мидландс. Преиграването ще бъде на стадион "Ащън Гейт" в Бристъл.

В неделя Челси играе у дома срещу Скънторп (четвърта дивизия), докато Тотнъм ще посрещне Лестър Сити в един от най-интересните мачове в третия кръг на турнира.

В петък Ливърпул завърши наравно 2:2 като гост на Екзитър.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията