Стоичков: Искам да дам още един празник на България

Интервю на в. "Труд" с Камата за рождения му ден и мача на звездите в София

Sportinglife
Sportinglife 10:35 ч., 31 Дек 2015
0
1397

- Пророкувахте съдбата на Сеп Блатер и Мишел Платини. Дълго говорите за нередностите във ФИФА и УЕФА. Вътрешна информация ли имахте?

- Вътрешната информация е във ФБР, не при мен. Аз само анализирах как водят футбола към бездната. И се оказах прав, нали? Важното е разследването да не спира. Да стигне до всяко място, където корупцията управлява. Дано не пропуснат България.
- Имате ли какво да кажете за БФС?

- Вече го казах. Ред е на ФБР и международните агенции за борба с престъпниците да си свършат работата докрай.

- След няколко дни светът ще разбере новия носител на „Златната топка“. Кой е вашият фаворит?

- Веднага след финала на Шампионската лига дадох интервю за „Труд“ и казах, че на „Златната топка“ вече е написано името Лионел Меси.

- Ще може ли „Барса“ да стане първият тим, който печели Шампионската лига два пъти поред?

- И за „Барса“, и за „Реал“, и за „Байерн“ се говореше много как ще повторят успеха. Да, ама не. Това е един безкрайно дълъг маратон, в който трябва да си разпределиш силите. „Барса“ е машина.

Меси, Неймар и Суарес са най-атрактивното нападателно трио. Няма спиране! Но можеш ли да кажеш днес, че някой от тях няма да се контузи например? „Барса“ започна зле 2015-а, но всички се обединиха около Лео и купите заваляха.

Нека да видим кой как ще се подсили през януари и тогава ми се обадете за прогноза. Само да припомня – Арда Туран и Алеш Видал влизат в „Барса“, защото трансферното ембарго пада, а те са взети още през лятото. С интерес чакам да видя как ще се включат тези сериозни, много сериозни играчи.

Естествено, аз стискам палци за „Барса“ и вече имам резервиран хотел за финала, който е в Милано на „Сан Сиро“. Само осем дни след моя бенефис.

- Бихте ли приели като новогодишен подарък уволнение на стария враг Луис ван Гаал в „Манчестър Юнайтед“?

- Стига злоба. Няма какво да говоря за него. Ако на хората в „Юнайтед“ им харесват резултатите и играта, значи са си намерили човека. Ако не...
- Защо бе уволнен Жозе Моуриньо и би ли имал успех в „Юнайтед“?

- Такава е треньорската съдба. Жозе е мой приятел, който свърши страхотна работа за „Челси“. Най-успешният е в ерата на Роман Абрамович.

Истината е, че е по-лесно да смениш един треньор, отколкото цял отбор. Аз не се съмнявам, че Моу скоро ще води голям клуб. А това означава, че този тим ще печели трофеи. Вижте визитката на човека и въпросът „Защо“ отпада, нали?

- Какво е новогодишното ви пожелание за феновете?

- Да бъдат здрави!

И да се видим на 20 май.

Искам заедно да отпразнуваме рождения ми ден и да се порадваме на живота.

Източник: в. "Труд"

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията