Къде са героите на Юнайтед от 1999-а

Спомен за бойците на Сър Алекс

Sportinglife
Sportinglife 15:15 ч., 18 Ное 2015
0
1365
"4-4-2"

Луис ван Гаал се опитва да върне славата на Манчестър Юнайтед, но въпреки двете поредни скъпи летни селекции засега холандецът е много далеч от нивото, което поддържаше сър Алекс Фъргюсън.

Списание "4-4-2" се връща към една от най-славните формации на легендарния шотландец и проследява къде са сега героите от 1999-а, които спечелиха знаменития финал с Байерн в Шампионската лига.

Петер Шмайхел

За повечето фенове на "червените дяволи" Ерик Кантона е най-важната покупка на Фърги, но не бива да се омаловажава постигнатото от Шмайхел. Големият датчанин се отказа през 2003 г., а в момента работи като анализатор за BBC и за датска телевизия. Синът му Каспър пази на Лестър.

Гари Невил

Гари изигра последния си мач за Юнайтед на 2 февруари 2011 г. срещу Уест Бромич. Невил е смятан за най-добрият десен бек в историята на клуба. В момента е смятан за най-качественият млад анализатор на Острова.

Яп Стам

Холандецът се отказа от футбола през 2007-а. Не крие, че иска да се върне в Англия като треньор. В Юнайтед спечели три титли на Англия, Шампионската лига, ФА къп и Междуконтиненталната купа.

Райън Гигс

Уелският магьосник в момента е помощник треньор на Ван Гаал. Фърги буквално отглежда Гигс, който на 17 подписва първия си професионален договор и изиграва 963 мача с фланелката на клуба.

Дейвид Бекъм

Още един от знаменития клас'92. Бекъм прекъсна кариерата си през 2013 г. и се отдаде на бизнес начинания и благотворителност. Възнамерява да създаде отбор в Маями и да построи стадион.

Ники Бът

Прекара 12 години в клуба и игра през целия мач на финала в Шампионската лига с Байерн през 1999-а, тъй като Рой Кийн беше наказан. През 2004-а премина в Нюкасъл. От миналата година е главен треньор в школата на Юнайтед.

Дуайт Йорк

Двамата с Анди Коул бяха безмилостни реализатори. Още в първия си сезон в Юнайтед се поздрави с требъла, отбелязвайки 18 гола. Отказа се през 2009 г., а в момента изчаква предложение за началото на мениджърска кариера.

Анди Коул

Феноменален голмайстор и едно от най-успешните попълнения на сър Алекс. Той бе сменен от Солскяр във финала срещу Байерн в 81-та минута. Напусна Юнайтед през 2001-а и игра още 7 години. Преди няколко месеца имаше сериозен здравословен проблем, свързан с бъбреците.

Теди Шерингам

Бе взет за заместник на Ерик Кантона, но в началоо не му потръгна добре. Отбеляза изравнителното попадение срещу Байерн и влезе завинаги в историята. Пробва се в професионалния покер преди няколко години, а в момента е играещ мениджър на Стивънидж.

Оле Гунар Солскяр

Прекъсна кариерата си заради поредица от контузии и започна работа като треньор. Първоначално пое дубъла на Юнайтед, а след тове изведе Молде до две последователни титли. Бе за кратко и мениджър на Кардиф, а сега отново е в Молде.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията