Унгария с важна победа на баражите за Евро 2016

Тимът спечели с 1:0 в Осло

Sportinglife
Sportinglife 20:15 ч., 11 Ное 2015
0
165
Getty Images

Унгария спечели с 1:0 гостуването си на Норвегия в баражите за Европейското първенство през следващата година. Единственото попадение в двубоя отбеляза дебютантът Ласло Клайнхайслер в 26-ата минута.

Норвегия, която бе съперник на България в груповата фаза, изпусна най-добрата си възможност за попадение в края на срещата когато удар с глава на Хеланд се удари в напречната греда.

Преди това – в 56-та минута норвежците поискаха дузпа след като Елабделауи падна в наказателното поле. Преди това той беше задържан от Кадар, но съдията Клатенбърг не отсъди дузпа.

Вторият двубой между двата тима е в неделя в Будапеща.

„Въпреки победата ни Норвегия остава фаворит. Те имат невероятни играчи. Ние ще трябва да играем поне както в Осло иначе ще имаме проблеми, въпреки че вторият двубой ще се играе у дома.

Но определено сме в по-изгодна позиция, отколкото преди първия мач. Искаме да продължим в същия дух и се надяваме да сме крайни победители от този сблъсък”, коментира треньорът на Унгария Бернд Щорк след успеха на неговия тим.

„Това е само половината път. Ние вече мислим за следващите 90 минути в Унгария. Що се отнася до този двубой в Осло играхме добре. Започнахме здраво, създадохме две възможности, но не стигна хладнокръвие в наказателното поле. Казах на отбора в съблекалнята: Този мач трябва да ви мотивира и да ви покаже за какво трябва да се борите след три дни”, обясни треньорът на Норвегия Пер Матиас Хегмо.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията