Лукойл Академик с втора загуба в Европа

Шампионите отстъпиха на Макаби (Ришон)

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 12 Ное 2015
0
264
Lap.bg

Баскетболният ни шампион Лукойл Академик записа второ поражение в стартиралия тази есен турнир за Купата на ФИБА-Европа. Тимът на Тони Дечев отстъпи на лидера в първенството на Израел Макаби (Ришон) със 70:84.

Така българският тим има вече две загуби – срещу руския Енисей и срещу Макаби и една победа – срещу естонския Калев. Следващата седмица Лукойл Академик приема Енисей в последния си домакински мач от надпреварата.

Най-резултатен за българския отбор при поражението срещу Макаби бе Желко Шакич, който вкара 16 точки и овладя 11 борби. Филип Барович завърши с 14 точки, а Филип Виденов записа 13 точки, 5 борби, 4 асистенции и 2 отнети топки. Павлин Иванов и Димитър Димитров направиха силни включвания от пейката, съответно с 12 и 8 точки.

Чарлз Райт записа "дабъл-дабъл" за Макаби с 20 точки, 10 борби и 3 чадъра, а Дарил Монро добави 18 точки, 7 борби и 4 асистенции

„В този турнир всяка точка е важна за крайното класиране в групите. Някъде може да изиграем силен двубой и да се върнем в играта. Смените донякъде оказаха влияние на промените в резултата, но искахме всички да са свежи за последната част. Когато се изправиш срещу отбор като Макаби Ришон, трябва да си много концентриран. По-младите в отбора все още нямат нужното самочувствие. Това е едно от нещата, върху които трябва да работим. 

Момчетата трябва да се възстановят, защото ни предстои мач с Рилски спортист, а след това и с Енисей Красноярск. Ще се готвим за двубоя в Самоков. Съперникът ни е на гребена на вълната след двете поредни победи с 1 точка. Трябва да се опитаме да държим инициативата срещу Рилски спортист. Имаше малки периоди, които правихме това и в трите си мача във ФИБА Къп”, коментира треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията