Шареният свят на Батман

Пиер-Емерик Обамеянг е най-щурата звезда на Бундеслигата

Sportinglife
Sportinglife 20:20 ч., 11 Ное 2015
0
1133

Габон и футбол. Да, да.

Да, ама не. Габон си има своя футболен гений. Той веднъж е Спайдърмен, веднъж е Батман. В своите превърплащения Пиер-Емерик Обамеянг няма равен на себе си. Пред вратата на противника голмайсторът на Борусия (Дортмунд) вече е нареждан до звезди като Меси и Роналдо.

Миналото лято Обамеянг вкара на Байерн и сложи маска на Спайдърмен.

Сега вкара на Шалке и показа фланелка с Батман. Един футболен щурак от държава, която никой не я свърза с какъвто и да е спорт.
Всичко в живота на Обамеянг е странно. Единственият, който има право да го подстригва, е Жерал Леранди. Живее в Париж и заради прическите си нападателят редовно пътува до френската столица. Понякога обаче и майсторът-фризьор прави турове до Дортмунд заради своя ВИП клиент.

Колкото е важна косата, още по-важни са обувките.

В дербито с Шалке Обамеянг излезе със странни неща на краката си, които бяха направени в стил Батман. А историята му помни, че когато играеше в Сент Етиен, веднъж обу бутонки, украсени с камъни Сваровски. От неделя вечер фланелката с Батман е артикул №1 за феновете на Борусия. След края на мача Обамеянг сложи и маска на човека-прилеп. Тъй като след Спайдърмен, изрично му забраниха да носи подобни атрибути под фланелката или в шортите.

Обамеянг никога не е забравил от къде тръгва. Затова на гърба си татуира целия континент Африка. Ако го видите извън терена, също може да припаднете. Този футболен елемент обожава да носи... розови дрехи. А когато играеше в Сент Етиен бе наложил друга мога – да ходи изцяло в бяло.

Само двама души могат да укротят африканския лъв – съпругата Алиша и малкият му син Къртис. Винаги е признавал, че семейството е №1. А баща му е вторият най-известен футболист на Габон – Обамеянг старши.

Ако някой си мисли, че никой не може да надбяга Обамеянг на терена, то ще е прав. Но така е и на улицата. По случай трансфера си в Борусия нападателят си купи златисто Ламборгини. Разбира се, с Батман над ауспусите. В името на тренда Обамеянг получи един Макларън за тестване, с който тръгна на тренировки. А в гаража му има и зелено Ферари – според цветовете на Сент Етиен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията