Защо победата на Нико Розберг не зарадва Mercedes

Световният шампион Хамилтън твърди, че тимът се грижи твърде много за германеца

Sportinglife
Sportinglife 06:50 ч., 04 Ное 2015
0
2199
Getty Images

Победата на Нико Розберг в Гран при на Мексико в неделя беше напълно заслужена – германецът стартира първи, води от старта до финала, справи се с рестарта при колата на сигурността и не даде нито една възможност на преследвача си Люис Хамилтън да го атакува.

И въпреки това, защо сякаш само Нико се радваше на финала на този категоричен успех?

Mercedes си осигури световната титла във Формула 1 в Гран при на Русия, а Люис титлата при пилотите в Остин.

Но вместо напрежението да спадне след края на решителните битки, то започна да се вдига точно сега.

В Щатите Нико се оплака, че Люис е бил „твърде агресивен” и е нарушил вътрешните правила на тима при атаката срещу него в първия завой, която го изведе начело.

След финала пък беше хвърлянето на шапки между Люис и Розберг, а после Нико официално поиска анализ на случилото се на първия завой, както и мнението на шефовете си за действията на Хамилтън.

Люис пък каза, че завоят си е бил негов и няма какво да се обсъжда, а мнението му беше подкрепено от Ники Лауда.

Розберг отговори, че се радва, че тимът се ръководи пряко от Тото Волф, а не от Ники Лауда и така той е сигурен, че и догодина ще може да се бори за световната титла.

В Мексико преди състезанието напрежението продължи да се покачва.

Хамилтън отвърна, че няма да помага на Нико в борбата за второто място в класирането със Себастиан Фетел и дори обясни, че не вижда какво ще спечели тимът от това, че Розберг ще е втори в края на годината.

Но направи уточнението, че ако Волф поиска от него да помага на Нико, то ситуацията ще е различна. После обаче обясни, че Нико печели само когато той допусне грешка.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията