Доминацията на Байерн не е алиби за Бундеслигата

Отборът иска Гуардиола да остане, обяви Филип Лам след новия рекорд

Sportinglife
Sportinglife 08:25 ч., 25 Окт 2015
0
1209
GETTY IMAGES

Байерн в сезона на рекордите. При 4:0 срещу Кьолн баварците празнуваха победа №1000 в Бундеслигата. А тя означаваше десета поредна от началото на сезона – нещо немислимо досега. Байерн заслужава само голямо уважение за играта и резултатите си.

Баварската доминация обаче се превръща в голям проблем за първенството. В началото изглеждаше, че Борусия (Дортмунд) ще направи живота на Байерн труден. Но очевидно е, че разликата в класите е голяма. Доказателството – 5:1 в директния двубой.

Очевидно Байерн ще стане за четвърти път поред шампион. Още един рекорд на Бундеслигата. Затова обаче Байерн не трябва да се извинява на конкурентите си.

Не трябва и да се чувства виновен за отегчението, което неминуемо ще настане. Затова трябва да се погрижи футболната лига на Германия и президентите на клубовете. Един поглед в останалите топ първенства показва, че никъде няма чак такава разлика по финанси и спортно-техническа мощ между първия и останалите.

Бундеслигата бързо трябва да потърси решение, а доминацията на Байерн не трябва да се превръща в алиби. И то не е в многото пари на Байерн. Всички германски клубове получават достатъчно от телевизионния договор, получават средства за изграждане на бази. От лятото на 2017 година тв парите ще минат 1 милиарда евро за сезон.

Касата на клубовете ще стане много дълбока. А това означава, че с правилна работа Байерн няма да е шампион още през зимата.

Вътрешният проблем на баварците е треньорският. Остава или не Пеп Гуардиола? Капитанът Филип Лам каза след хилядната победа, че от името на отбора е говорил с испанеца. И го е уверил, че всички искат работата им да продължи заедно. „Гуардиола знае мнението на футболистите, останалота не е в наши ръце”, каза Лам.

„Ние имаме един супер треньор, с когото е удоволствие да се работи – добави Ариен Робен, който се завърна с гол след контузия. – Надявам се Гуардиола да остане още дълго в Байерн. Но той трябва да си вземе решението. Ние се концентрираме върху футбола.”

В английски медии излязоха информациите, че Гуардиола се е разбрал да поеме Манчестър Сити от следващото лято. Като негов евентуален заместник е сочен Карло Анчелоти.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията