Десетте най-добри вратари в света

Единственият номиниран за „Златната топка” е Мануел Нойер и той е безспорният №1

Sportinglife
Sportinglife 09:45 ч., 22 Окт 2015
0
18089
GETTY IMAGES

Вратарят е последната линия на отбраната. Неговите грешки винаги се виждат и винаги остават в историята. Ако нападател пропусна сам срещу вратаря, не му се обръща особено внивание. Но когато стражът изпусне топката, то става мишена за коментари и критики.

В последните два дни на Шампионската лига видяхме четирима от най-добрите в момента. Мануел Нойер мина от осанна до разпни го в мача Арсенал – Байерн.

От другата страна Пете Чех бе просто брилянтен. В Манчестър Юнайтед Давид де Хеа прави невероятни неща. А Англия най-накрая не е хулена заради вратаря си, защото има Джо Харт.

Вестник „Дейли Мейл” направи класация на десетте най-добри в рамката на вратата.

10. Бернд Лено (23 г.) – Байер и Германия
През лятото Лено беше трансферна цел за Реал (Мадрид). Но фокусирането върху провалилия се на края трансфер на Де Хеа остави вратаря на „аспирините” в Леверкузен. В Германия твърдят, че той е фаворитът да замести един ден Мануел Нойер в националния отбор.

9. Самир Ханданович (31 г.) – Интер и Словения
Интер в момента е в рекострукция. Търси начин как да си върне старата слала, но да се гради отзад напред е умно решение. През миналия сезон Ханданович направи голям сезон и бе най-добрият в отбора. Майсторството му при дузпите е впечатляващо. В момента вратарят е най-добрият експорт на футболна Словения.

8. Джо Харт (28 г.) – Манчестър Сити и Англия
Върху неговите плещи пада тежестта на очакванията националният отбор на Англия да направи силно Евро 2016. Дотогава Манчестър Сити се надява, че Харт ще направи необходимите спасявания, които да са достатъчни за титлата във Висшата лига. 

А също и да няма повече разочарования в Шампионската лига. Там гостуването срещу Борусия (Мьонхенгладбах) бе изпълнено със спиращи дъха рефлекси, гарнирани със спасена дузпа.

7. Икер Касияс (34 г.) – Порто и Испания
След 725 мача, три Шампионски лиги и пет титли на Испания Икер Касияс бе принуден през лятото да премине от родния Реал в Порто. Новото предизвикателство го превърна в истински „дракон”.

Откакто е в Порто, Касияс показва невероятен атлетизъм, рефлекс и веднага стана лидер. Като световен и европейски шампион с Испания той заслужава медал за вратарство.

След 2:0 над Макаби (Тел Авив) във вторник Касияс вече е рекордьор – 51 мача в Шампионската лига без допуснат гол.

6. Джанлуиджи Буфон (37 г.) – Ювентус и Италия
Мнозина твърдят, че Джиджи е най-добрият за всички времена. Вече в залеза на кариерата си не спира да носи Юве на гръб. В 20-годишната си кариера Буфон винаги е в топ форма. Обединител и лидер на отбора си.

Игра във всички мачове от миналия сезон, когато Юве става шампион и стигна до финал в Шампионската лига, където бе просто невероятен въпреки загубата от Барселона.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията