Байерн и в Лондон на лов за рекорди

Новата цел пред баварците е 15 поредни победи

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 20 Окт 2015
0
305
Getty Images

Aрсен Венгер каза: „Байерн няма нито една слаба страна!”

Французинът с право може да се притеснява. Днешният баварски тим иска да бие всички германски рекорди, повечето направени от него.

Довечера в Шампионската лига в Лондон Байерн е тръгнал към ново най-добро постижение.

Досега през сезона тимът има 12 поредни победи във всички турнири. Ако спечели срещу Арсенал и през уикенда в Бундеслигата срещу Кьолн в Мюнхен, тимът ще изравни своя рекорд от старт с 14 поредни успеха.

Това се случи преди 35 години под ръководството на треньора Пал Чеснай.

Много по-трудно ще е на днешните звезди да бият рекорд от 2007 година. Тогава Рой Макай вкара за Байерн срещу Реал в 10,12-ата секунда.

На този етап от сезона – при изминали девет кръга в Бундеслигата, баварците водят със 7 точки пред Борусия (Дортмунд). Никога преди не е имало чак такава разлика.

Ако Байерн на Гуардиола показва някакви слабости, то това е в края на сезона. През есенния поусезон под ръководството на испанеца вече трета година тимът не е победен в нито един турнир.

Новият бразилецът Дъглас Коста вече се погрижи също за рекорд.

От началото на сезона 30-милионното крило има десет асистенции. Откакто се прави базата данни на Бундеслигата от 1992 година, то такова постижение никой не е направил.

В събота Байерн може да направи победа №1000 в германския елит. Никой друг тим не е достигал до такъв връх.

Роберт Левандовски и Томас Мюлер са вкарали 21 от общо 29-те гола на Байерн в Бундеслигата. Това означава 72 процента.

Подобно дуо не е имало подобни статистики за девет кръга. Левандовски вкара 12, а Мюлер – девет. Ако полякът запази темпото на попаденията, то би трябвало да завърши с над 50.

Рекордът в Бундеслигата е на Герд Мюлер – 40.

Досега няма тим в историята на Бундеслигата, който да е непобеден. Това би могло да се случи с Байерн през този сезон, гледайки разликата в класите.

Най-много победи в един сезон има естествено Байерн – два пъти по 29. Отново баварците държат рекорда за най-много голове – 101 през сезон 1971/72.

Головата разлика на Байерн в Бундеслигата след 9 кръга също е рекордна – плюс 25. Футболистите на Гуардиола са отправили и най-много удари към вратата – 167.

Освен това тимът е позволил най-малко към Мануел Нойер – само 62. Процентът на точните подавания също е рекорден – 67. Левандовски е №1 и по удари към вратата – 41.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията