Левски събуди Лудогорец

Пълните трибуни „вързаха краката” на „сините”

Sportinglife
Sportinglife 09:25 ч., 19 Окт 2015
0
661
Lap.bg

Големият мач завърши без победител. След 1:1 между Левски и Лудогорец в играта се върна Литекс, кaто се изравни по точки със „сините” на върха. Шампионите са веднага след това.

Победители обаче имаше. На първо място това е Лудогорец.

Като че ли шампионът от последните четири години се събуди от своя „летен” сън. Лудогорец най-накрая заигра по начин, близък до представянето от сезоните в Шампионската лига и Лига Европа.

Много точни подавания, отлични атаки и единствено липсата на шанс попречи на „зелените” не само да победят, но и да разгромят Левски.

След мача

Георги Иванов

"Знаехме, че ще направят смяна около 5-ата минута. Това е смешно за българския футбол. Убиват тези юноши и затова в Лудогорец трябва да мислят дали ще са голям отбор, който върви към титлата или нивото им ще е това от днес.

Левски няма човек в изпълкома и докато има президенти там, всеки ще дърпа чергата към себе си. Ние спазваме правилата, пускаме юноши, развиваме ги.

Можеха да изчакат до почивката, за да сменят момчето. Каах на техния президент Александър Александров, че чакаме линейката да го закара в „Пирогов” и да видят дали футболистът не си е счупил крака.

Предвид видяното на терена равенството е заслужен резултат. Двата отбора искаха, бориха се, но нямаха нивото от предишните мачове. Точката може да се окаже стратегическа. Най-важна за нас ще е зимната селекция. На този етап трябва да сме доволни."

Светослав Дяков

"Имаше и футбол, и борба. Имахме повече положения и заслужавахме да победим. До края има много мачове. Показахме дух и желание за победа, отговорихме на Левски. Теренът бе малък и на такъв трудно се играе."

Стойчо Стоев

"И двата отбора имаха шанс да спечелят. Браво за себераздаването. Божидар Краев е младо момче, тепърва ще израства. Всеки има шансове да стане шампион, рано е да се говори."

Досега Лудогорец просто не играеше. Без значение дали е срещу Монтана, Славия или Литекс.

Като че ли шампионът имаше нужда от пълните трибуни на „Герена”, за да покаже добро лице.

Направи го. И е най-нормалното, след като през лятото отборът направи селекция за около 5-6 милиона евро.

Какво се случи с Левски? Краката на „сините” като че ли се „вързахa” от препълнените трибуни.

За първи път от две години и половина Левски излезе в мач от „А” група като едноличен лидер. И напрежението смаза отбора на Стойчо Стоев.

Такава еуфория имаше около финала за купата на България срещу Черно море, но там двубоят бе в Бургас. Затова се връщаме още по назад – в 2013 година.

Тогава Левски изпадна в екстаз около шампионския мач със Славия, който завърши с кошмарното 1:1 и втора титла за Лудогорец. Сега „сините” просто „изчезнаха”.

Много брак в действията и особено в атака. Вярно е, че Левски поведе, но с безкрайно случаен гол на Живко Миланов. Завърналият се юноша центрира с неудобния си ляв крак и е истинско чудо как топката влезе във вратата.

През останалото време като че ли играчите на Стойчо Стоев си бяха забранили да стрелят.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията