Джокович продължи китайската си доминация

Сърбинът не остави шансове на Цонга

Sportinglife
Sportinglife 18:30 ч., 18 Окт 2015
0
936
GETTY IMAGES

Новак Джокович заяви, че се радва на най-добрия период в кариерата си.

Световният №1 завоюва 57-та си кариерна титла след успех на финала на Мастърса в Шанхай над Джо-Вилфрид Цонга с 6:2, 6:4.

Това бе трета титла от този турнир за Джокович, който за две седмици в Китай не загуби нито сет и бе пробит само два пъти.

Джокович има 14 победи от 20 мача срещу Цонга, който продължава да се бори за място в тазгодишния финален Мастърс, който ще се проведе другия месец в Лондон.

"Лош късмет днес, но се надявам, че ще успееш да вземеш място за Лондон и да завършиш сезона по начина, по който искаш, обърна се Джокович към французина.

Сърбинът добави 9-и свой трофей за годината при изиграния днес 13-и финал подред.

Той проби сервиса на противника си четири пъти днес без да позволи срещу него да се отвори такава възможност, което се оказа за успеха му срещу играч, който преди това пък победи Надал.

"Ключовото беше да връщам колкото се може повече от сервисите на Джо, защото той притежава един от най-добрите начални удари в тура.

Той показа това във втория сет, когато достигнах до ранни възможности за пробив, а той ги неутрализира с асове и някои тежки сервиси.

Но като цяло чувствах, че контролирам мача и че правех всичко както трябва. Спечелих много от сервис геймовете си с лекота.

Не му позволих да напипа ритъма си. Всичко се разви невероятно добре за мен", каза сърбинът.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията