Кубрат Пулев се завърна на ринга променен и помъдрял

Победният бой е само началото на път по дълга магистрала. На нейния край отново е застанал Владимир Кличко.

Джони Кейджов
Джони Кейджов 10:10 ч., 18 Окт 2015
0
1864

Преди 11 месеца цяла България не спа през нощта в очакване на нещо много специално, нещо необичайно за малката ни страна. Интересът бе като към волейболния мач с Франция снощи.

Кубрат Пулев хвърли ръкавица на най-силния боксьор на последните години Владимир Кличко. Искаше да хапе като Кобра и да ни направи световни шампиони в една от най-атрактивните спортни дисциплини. Не стана.

Желязните юмруци на Кличко удряха като камъни в главата и тялото на Пулев. След мача остана лош дъх в устата от поведението на нашия. Вместо да поздрави победителя Кобрата говори много, обвини световната конспирация, ръководена от украинеца и... следе окървавен от ринга.

Сега 11 месеца по-късно 34-годишният Пулев отново е на ринга. Изглежда много помъдрял.

Срещу 41-годишния бразилец Джордж Гарсия, най-силния боксьор на Южна Америка, българинът не игра атрактивно, но стабилно. Кобрата много добре знаеше – този мач е жизненоважен за кариерата му. Загубеше ли, можеше никога повече да не стъпи на професионалния ринг.

От първия до осмия рунд Пулев не скочи в бясни атаки, за да търси нокаут. Победа се печели и по точки.

Така след края съдията вдигна ръката на Кобрата – 3:0 гласа в полза на нашия боксьор. Тогава нашата звезда добави още хубави неща към впечатлението от иначе не толкова атрактивния бой. Кобрата прегърна Гарсия. Двамата „удариха” по няколко юмруци в гърдите си. Като истински джентълмени, които са се били мъжки, но не може и двамата да са победители.

Кобрата поздрави и всички от щаба на бразилеца. Браво! Така се прави!

Срещу Кличко българинът показа, че покрай многото победи не се е научил да губи. Сега даде цялото уважение на Гарсия, който игра мръсно, усещайки че на 41 години трудно може да се бори и с по-високия си съперник.

Победният бой е само началото на път по дълга магистрала. На нейния край отново е застанал Владимир Кличко.

Само трябва Кобрата да се държи по същия начин – със стоманени удари на ринга, уважително отношение към всеки съперник. А дойде ли отново мач с Кличко за титлата, трябва първо да му стисне ръката с едно „извинявай”.

И както най-добре сам знае, Кобрата трябва да извика „Напред за България!” Всички знаем неговото родолюбие и го оценяваме. Тогава много повече ще трепери напереният украинец. Дай боже да стигнем пак до него. А тогава – каквото сабя покаже.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията