Брак между Байерн и Анчелоти – много логичен

Ако Гуардиола не остане, италианецът е вариант №1

Sportinglife
Sportinglife 18:00 ч., 15 Окт 2015
0
385
Getty Images

За кратко Карло Анчелоти пропусна почивката си зад Океана. Върна се за награждаване в Лондон, а после бе на медицински конгрес в Италия.

Посети своя племенник Алесандро, за когото в голямо интервю за „Кориере дело Спорт” каза, че е неговият любимец. Веднага след това Анчелоти се завърна в Монреал, от където е съпругата му Мариан.

Между тези ангажименти в Италия изскочи новината – той може да е следващият треньор на Байерн.

Имало е дори среща между Анчелоти и силния човек в управата на баварците Карл-Хайнц Румениге. Естествено – нищо официално. 

Не очаквайте тези дни Байерн да обяви, че е намерил наследник на Пеп Гуардиола. В крайна сметка испанецът още има на бюрото си офертата за нов договор, но не желае да даде отговор. За него пък отдавна се казва, че го чакат с огромни пари в Манчестър Сити.

„Ще започна през януари да си търся нов отбор”, каза Анчелоти във въпросното интервю пред „Кориере дело Спорт”.

След като бе изгонен от Реал през лятото, италианецът обяви, че ще си вземе едногодишна пауза. Искал да избистри главата си. Със сигурност е имал разговори с Ливърпул. Дали клубът от „Анфийлд” не се разбра с него или просто предпочете Юрен Клоп, едва ли някога някой ще потвърди.

Засега информациите за брак между Байерн и Анчелоти са в сферата на спекулациите. Но при всички положения италианецът е напълно логичен кандидат.

И като футболист, и като треньор Анчелоти е магнит за успехи. Два пъти спечели КЕШ като играч, после три пъти като треньор. Парма, Ювентус, Милан, Челси, Пари Сен Жермен, Реал – няма тим, в който Анчелоти да се е провалил.

На 56 години днес Анчелоти прилича много на Юп Хайнкес, човека, донесъл шампионския требъл през 2013 година. Прагматик и тактик. Анчелоти подбира тактиката си така, че футболистите да са на възможно най-добрите си позиции.

Взима играчи, които пасват не на схемата му, а на клуба. В Челси и Милан отборите играеха по-дефанзивно, в ПСЖ – по –офанзивно, а в Реал – всички за Роналдо. С други думи – ако Байерн избере Анчелоти, трябва да се откаже от схемите на Луис ван Гаал и Пеп Гуардиола, които обичат доминиращия над съперника футбол.

Във всекидневната работа Анчелоти се слави като „Мистър Чувствай се добре”. Вярва на звездите си. И в никакъв случай не е спокоен. „Резервната скамейка е получавала ритници от всички степени на Рихтер”, кава треньорът.  Хуморът му и самоиронията са пословични. Като лафа, с който се обръща към отбора си: „Идва дебелото момче с ключ от тортелини”.

Много е вероятно Анчелоти да е буферният треньор в битието на Байерн.

Той може да донесе успехи, да реди правилно къщичката. И така Байерн спокойно да чака да се освободи Йоаким Льов например или Томас Тухел да събере още опит. Един голям минус за Анчелоти е, че не говори нито дума немски. „След като Джовани Трапатони го научи, ще мога и аз”, каза преди време Анчелоти.  Но при неговия характер и стил с много вицове, никой не знае дали е сериозно изказване.

Друг проблем би бил личното желание на треньора. В друго интервю той каза, че най-много му харесва да работи във Висшата лига. „Перфектното място е – твърси Анчелоти. – Не заради футбола, а заради играта. Работи се много, но с точната доза напрежение. Преди да прекратя кариерата си, искам още веднъж да бъда в Англия.”

До януари отговор на въпроса едва ли ще получим.

Тогава е последният срок Гуардиола да каже мнението си. Самият той бе назначен точно половин година по-рано, дойде в Мюнхен, говорейки отличен немски. Това би могъл да постигне и Анчелоти.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията