Вердер в ролята на Любимец 13

За последно през 2009 година „бременските музиканти” взеха точка от Байерн

Sportinglife
Sportinglife 13:15 ч., 15 Окт 2015
0
1091
GETTY IMAGES

Вердер срещу Байерн бе един от най-големите мачове в Бундеслигата. В началото на ерата на Шампионската лига „бременските музиканти” бяха един от редовните участници.

Но през последните години блясъкът им изчезна. А мачовете срещу Байерн се превърнаха в шоу на един отбор. За последно през 2009 година Вердер успя да вземе точка на гранда с 0:0 у дома. Последните осем мача завършиха с голова разлика 5:36, а последните три домакинства с 0:13.

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Байерн – Борусия (Д) 1 и над 2,5 (5:1)

Борусия (М) – Волфсбург 1 (2:0)

Хановер – Вердер под 2,5 (1:0)

Херта – Хамбургер 1 (3:0)

Хофенхайм – Щутгарт над 2,5 (2:2)

Инголщад – Айнтрахт под 2,5 (2:0)

Байер – Аугсбург под 2,5 (1:1)

В петте последни мача в Бремен домакините си вкараха три автогола. А именно Вердер най-много пъти в историята си е бил Байерн – общо 26, а на свой терен 19 пъти. Последният гол на Вердер срещу баварците у дома вкара бразилският защитник Налдо на 21 април 2012 година при 1:2.

Тогава Франк Рибери вкара в 90-ата минута победния гол. Сега Вердер е в серия от четири поредни поражения.  Байерн единствен от големите европейски първенства не е загубил нито точка.

В три от последните четири мача отборът вкара по 5 гола. Роберт Левандовски стана първият в Бундеслигата с 9 попадения в три двубоя. Само в 2 от последните 11 мача Байерн е отбелязал по-малко от три пъти.

Мачът е в събота от 16,30 ч по Евроспорт 2

Майнц – Борусия (Дортмунд)

Томас Тухел се завръща на стадиона, който го направи известен. В последните 18 мача Майнц има само три победи в този сблъсък, но всички са „на нула”. Само веднъж – при 0:2 през 2010 година, домакините не успяха да вкарат гол. При последните две гостувания на Борусия в Майнц имаше общо четири дузпи. Майнц е единственият тим в Бундеслигата през сезона, който не е изоставал след първото полувреме. При последните си три победи Майнц вкара задължително по 3 гола. След отличния старт на сезона Борусия няма победа вече четири официални двубоя. Пиер-Емерик Обамеянг е вкарал в абсолютно всички кръгове от Бундеслигата.

Прогноза – 2 и над 2,5
Мачът е в петък от 21,30 ч по Евроспорт 2

Шалке – Херта

След 1:0 на 5 септември 1970 година, което изгони треньора Руди Гутендорф от Шалке, берлинчани са имали още само една победа в Гелзенкирхен. Сега Херта се представя добре – спечели седем точки в последните три кръга.  В тези мачове новото попълнение Ведад Ибишевич два пъти вкара по 2 гола. Босненецът най-често бележи на Шалке – общо седем пъти. Първият му гол на чужд терен в Бундеслигата бе в Гелзенкирхен с екипа на Алемания през 2007 година. Шалке не успя да подобри рекорда си от 7 поредни победи в Бундеслигата и миналия кръг загуби у дома с 0:3 от Кьолн.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч

Волфсбург – Хофенхайм

На 25 февруари 2012 година е единствената победа на Хофенхайм като гост на Волфсбург – 2:1. Същият мач беляза единствения случай, в който „вълците” вкараха по-малко от 2 пъти у дома срещу съперника. Предстоящият двубой ще е под №300 за треньора на домакините Дитер Хекинг.  От последните 3 мача Волфсбург има само една точка. „Вълците” обаче са непобедени от 26 шампионатни мача на свой терен – от 8 март 2014 година и 1:6 от Байерн. Хофенхайм няма загуба вече три кръга. Вече пет пъти отборът повежда с 1:0 и не успява да спечели накрая.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч

Хамбургер – Байер

Домакините са спечелили само два от последните 12 мача с „аспирините”.  В последните два кръга у дома Хамбургер загуби и не вкара гол. Единственото попадение за Хамбургер в последните 4 мача е на Михаел Грегорич от дузпа, с което тимът победи Инголщад с 1:0 като гост. Бруно Лабадия бе един сезон треньор на Байер, но не е спечелил нито един от осемте си мача като съперник на „аспирините”. Ако Байер спечели, ще направи 100 точки в мачовете срещу Хамбургер в историята си.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч

Аугсбург – Дармщад

Само три отбора са непобедими на чужд терен, а между тях са новаците Дармщад и Инголщад. „Лилиите” не се дадоха при гостуванията на три от отборите на Германия в Шампионската лига миналия сезон – Борусия  (2:2), Байер (1:0) и Шалке (1:1). Два от головете на чужд терен вкара защитникът Айтак Сулу.  В последните три кръга Дармщад задължително вкарва по 2 гола.  След единствената си победа през сезона – 2:0 над Хофенхайм, в следващите четири мача Аугсбург спечели само една точка.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч

Айнтрахт – Борусия (Мьонхенгладбах)

Айнтрахт е спечелил рекорден брой победи и точки именно срещу Борусия – 32 и 119. Но от поледните пет мача у дома франкфуртци взеха само един. Откакто Андре Шуберт стана треньор на Борусия, отборът спечели всичките си мачове в Бундеслигата с по 2 гола разлика. Преди това тимът загуби всички срещи.

Прогноза – 2 и над 2,5
Мачът е в събота от 19,30 ч по Евроспорт 2

Кьолн – Хановер

Хановер най-много е побеждавал като гост в Бундеслигата на терена на „козлите”. Четири от шестте победи са с по 1:0. В последните три гостувания обаче головата разлика е 7:1 за Кьолн.  Михаел Фронтцек още не е падал в кариерата си от Кьолн. В последните два кръга Хановер вкара по веднъж, но спечели четири точки. От 14 домакинства в Бундеслигата Кьолн не е падал. В 42 мача срещу Хановер отборът не е получавал червен картон.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в неделя от 16,30 ч по Евроспорт 2

Щутгарт – Инголщад

Четирите домакински загуби през сезона са черен рекорд за „швабите”.  Само три други треньори освен Александер Цонигер са паднали в първите си четири мача у дома. Това са Курт Зомерлат в Карлслуе (1963/64), Вернер Лорант в Мюнхен 1860 (1994/1995) и Красимир Балъков в Кайзерслаутерн (2011/12). Щутгарт обаче спечели четири точки от последните си две гостувания.  В същото време дебютантът в Бундеслигата Инголщад до момента е най-добрият гост. С шест гола на шест различни футболисти тимът спечели 14 точки. Загуби само веднъж от последните 6 кръга.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в неделя от 18,30 ч по Евроспорт 2

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията