Какво е общото между Златан и ABBA?

Пеенето, естествено, тъй като Ибра се сдоби с първата си златна плоча

Sportinglife
Sportinglife 14:30 ч., 13 Окт 2015
0
853
GETTY IMAGES

Златан Ибрахимович е познат в цял свят като един от най-добрите нападатели в света, както и като един от футболистите с най-големи усти, но със сигурност феновете на пеенето му извън Швеция се броят на пръстите на едната ви ръка.

Което е грешка, защото Златан уверено поема по пътя на именитите си сънародници в музикалния бизнес ABBA, най-вероятно няма да ги настигне, но началото е обнадеждаващо.

Точно в разгара на квалификациите за Евро 2016 Златан получи златна плоча, тези така ценни признания за отлични продажби на музикалните произведения, след като неговата версия на националния химн на Швеция достигна 3 милиона стриймвания.

Според неофициална информация, цитирана от самия Златан, това е постижение №1 сред националните химни, но в действителност такава статистика не се води.

Изпълнението на „Du Gamla, Du Fria” за Златан е записано през 2014 година за участието му в реклама и се оказва невероятно популярно.

Вчера Златан вкара първия гол за Швеция в последната евроквалификация на страната му срещу Молдова и домакините спечелиха с 2:0.

Това беше осмият гол на Златан в евроквалификациите, но и това се оказа недостатъчно за директно класиране. Русия победи в Москва Черна гора с 2:0 и зае второто място в група G, което означава, че шведите останаха трети и ще играят на бараж.

Убедителният победител в група G е Австрия, като лидерът победи с 3:0 Лихтенщайн и финишира с 28 точки, с 8 повече от Русия и с 10 повече от Швеция.

Стадионът за мача на Швеция беше пълен наполовина, а въпреки победата с два гола аванс, част от публиката освирка Златан и компания за отпускането им през второто полувреме, когато стана ясно, че Молдова няма сили да обърне хода на мача.

Жребият за плейофите ще се тегли в неделя в Нион, Швейцария.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията