Срамен спорт – епизод 46

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 12:00 ч., 12 Окт 2015
1
2296
GETTY IMAGES

Гледахте ли НЕмача с хърватите?

Всъщност мач имаше точно толкова, колкото бяха зрителите по „наказаните” трибуни. Състоя се една нискобюджетна комедия с елементи на „пиян морков” и „виенско”. Стратегът Петев ни призова след това, да търпим загубите, за да станем велика сила, която ще бори геройски Франция, Холандия и Швеция след няколко месеца.

Нали ви е ясно, че каквато млада футболна смяна ни се задава, след само още един цикъл (футболноменструален), за евентуално боево реми с Андора ще се пишат хвалебствени оди у нас?

Това не е черна прогноза, а логична еволюция в една балканска дестинация, в която нищо от никъде не върви и дълбае все надолу.

Четвъртите в света вече са 78-ми, а скоро ще са извън Света, Галактиката и Вселената! Накрая ще се прочуем точно както Джорджано с това, че изобщо не може да пее ...

Има думата министър Кралев:

В същото време в Горна Оряховица, където откри държавния шампионат по ММА, Кралев заяви, че трябва да се спре с безсмисленото харчене на милиони от европейски програми за спортни обекти в малки села.

- Парите се разпределят от Министерството на земеделието, но ние бихме искали поне да ни питат от какво имат нужда - заяви министърът.

Най-после! Докато се радвал на яките батки, Кралев порица Земеделието, че прави стадиони в села с по 7 бабички и 2-ма дедовци. Ама, той едва ли знае, как хубаво хрупат тревица от терена, овчици и козички на чисто нов стадион. Ма, то една мила идилична картинка. Такава ни е мисията – спортноземеделска!

Но има и по-зле. В далечен Сингапур, например. Там въздухът се оказа толкова отровно мръсен, че провали състезания от Световната купа по плуване.

Заради проблема бяха отложени финалите в някои дисциплини от първия ден на турнира, а в други, където участниците са над 25 човека, се проведоха само квалификации.

1 коментара

1 Kristiyan Valnev 13.10.2015 07:06:44
0 0

Благодаря !

Твоят коментар:

Close Обратно към статията