Трансферите в Англия – отличници и двойкаджии

Сити, Юнайтед и Ливърпул изръсиха куп пари, но шампионът на пазара е друг

Sportinglife
Sportinglife 11:10 ч., 12 Окт 2015
0
2024
Getty Images

Измина почти четвърт от сезона във Висшата лига и вече можем да кажем кои от летните покупки в Премиършип се вписаха безпроблемно в новите си отбори и кои разочароваха в началото на първенството.

„Дейли Мейл“ оцени трансферната активност на всички отбори в английския елит и излъчи неочаквания трансферен шампион.

ГОЛЕМИТЕ 5

АРСЕНАЛ

В началото на трансферния прозорец Арсен Венгер обра овациите, като привлече Петър Чех от Челси. Така „Артилеристите“ най-после се подсилиха на проблемния вратарски пост, като в същото време взеха ценен играч от пряк конкурент.

„Сега ще купим няколко полеви играчи и ще се борим за титлата!“, мислеха си повечето фенове.

Но лятото се точеше, а първоначалният ентусиазъм се превърна в дълбока депресия, след като Арсенал не успя да привлече никого, макар че мнозина са на мнение, че „Топчиите“ се нуждаят от класен нападател и от стабилен защитник.

Най-добра покупка: Петър Чех, 10 млн. паунда, Челси
Най-лоша покупка: няма други покупки
Оценка: 5/10

ЧЕЛСИ

След като Тибо Куртоа излезе извън строя за продължителен период от време, трансферът на елитния вратар Асмир Бегович се оказа изключително ценен.

Като изключим този факт, вече е напълно очевидно, че лятната трансферна кампания не помогна с нищо на тима на Жозе Моуриньо.

Педро блесна за кратко, след като бе привлечен за 21,4 млн. паунда от Барселона, но ефектът се оказа твърде нетраен.

В защита Моуриньо продължава да разчита на намиращия се в отвратителна форма Бранислав Иванович, въпреки че похарчи 17,7 млн. паунда за Баба Рахман.
Радамел Фалкао пък дойде под наем, но заплатата му е огромна. А засега колумбиецът е вкарал един-единствен гол.

Най-добра покупка: Асмир Бегович, 8 млн. паунда, Стоук С
Най-лоша покупка: Радамел Фалкао, под наем, Монако
Оценка: 4/10

ЛИВЪРПУЛ

Въпреки критичното отношение към „трансферния комитет“ в Ливърпул, „червените“ привлякоха и някои доста ценни футболисти.

Джеймс Милнър би бил титуляр в повечето тимове в Премиършип, а дойде на „Анфийлд“ без пари. Младият защитник Джо Гомес изглежда доста обещаващ и бе привлечен само за 3,5 млн. паунда.

Цената на Дани Ингс, която трябва да бъде определена с арбитраж, вероятно ще е около 5 млн. паунда, а нападателят вече е национал на Англия.

От друга страна, Кристиян Бентеке беше доста скъпа покупка, но се контузи рано-рано. В същото време Роберто Фирмино засега в никакъв случай не оправдава дадените за него 29 млн. паунда.

Най-добра покупка: Джеймс Милнър, без пари, Манчестър С
Най-лоша покупка: Роберто Фирмино, 29 млн. паунда, Хофенхайм
Оценка: 5/10

Източник: Дейли Мейл

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията