Розберг пред Хамилтън в Сочи

Тежка катастрофа помрачи съботния ден във Формула 1

Sportinglife
Sportinglife 18:40 ч., 10 Окт 2015
0
146
Getty Images

Съботният ден в Сочи поднесе доста трудности на пилотите във Формула 1, които вчера загубиха много време заради разлетия дизел по пистата и силния дъжд, а днес третата тренировка беше прекратена заради тежката катастрофа на Карлос Сайнц.

Първо катастрофира младият испанец, който се заби челно в предпазните огради на завой №13, след като получи повреда в спирачките и се оказа, че е затворил малко по-късно от необходимото своята DRS-система.

Класиране в квалификацията за Гран при на Русия:

 

1. Нико Розберг Mercedes 1.37,113 мин

2. Люис Хамилтън, Mercedes +0,320 сек

3. Валтери Ботас, Williams +0,799

4. Себастиан Фетел, Ferrari +0,852

5. Кими Райконен, Ferrari +1,235

6. Нико Хюлкенберг, Force India +1,546

7. Серхио Перес, Force India +1,578

8. Ромен Грожан, Lotus +1,674

9. Макс Верстапен, Toro Rosso +1,811

10. Дениъл Рикардо, Red Bull +2,615 и др.

 

Спасителният екип се забави докато извади Карлос от погребаната под отломките на предпазната стена пилот, който се оказа напълно невредим, както показаха изследванията н болница в Сочи.

В самата квалификация световният шампион Люис Хамилтън загуби инициативата, при това показа, че се поддава на напрежението в битката със съотборника му Нико Розберг.

Нико беше най-бърз в първата част, Люис във втората, но в третата, когато се разпределяха местата на първите пет стартови редици се получи изключително интересна развръзка.

Розберг направи две чисти и бързи обиколки, а Хамилтън само една, която беше по-бавна от тази на Нико и при втория си опит допусна грешка на спирането за завой №13, излезе за кратко от трасето и се отказа от тура.

Което за втори пореден път отреди първото място на старта за Нико и общо за трети път този сезон той ще поведе колоната.

Пилотите на Mercedes демонстрираха превъзходството си още в първата част на сесията, когато записаха с меките гуми обиколки, равностойни на тези на съперниците им със супер меките и на теория по-бързи сликове.

Това се видя ясно в третата част на квалификацията, където Валтери Ботас с Williams спечели битката срещу пилотите на Ferrari за третото място, но остана на почти 0,8 секунди от Розберг. Фетел се класира четвърти, а неговият съотборник във Ferrari Кими Райконен остана пети.

Местната звезда Даниил Квят с Red Bull завърши 11-и, като остана на 95 хилядни от секундата от участие в решителната трета част, а добро представяне записа Дженсън Бътън с McLaren, който успя да си пробие път до 13-ото място на старта.

Двама пилоти засега са наказани за утре – с 35 места назад на старта е Фернандо Алонсо, който стартира за 250-и път във Формула 1 заради смяна на двигател, а също заради промени по мотора Роберто Мери с Manor получи 20 места назад.

Така двамата окупират последна редица на старта за утрешната Гран при на Русия, която може да предложи на пилотите и кратки превалявания в хода на надпреварата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията