Дениъл Рикардо е съгласен и на стари мотори Ferrari

Red Bull се договори с Renault за предсрочно прекратяване на договора между двете компании в края на 2015

Sportinglife
Sportinglife 08:25 ч., 09 Окт 2015
0
244
Getty Images

Бившите световни шампиони във Формула 1 Red Bull все още нямат двигател за следващия сезон и собственикът на Red Bull и Toro Rosso Дитрих Матешиц заплаши, че ще изтегли тимовете си от надпреварата в края на сезона.

Тези заплахи бяха повторени няколко пъти от шефа на Red Bull Кристиан Хорнър и дясната ръка на Матешиц доктор Хелмут Марко.

Red Bull се договори с Renault за предсрочно прекратяване на договора между двете компании в края на 2015, т.е с година по-рано. Но тимът вече получи отказ от Mercedes, въпреки че сега се опитва да рестартира преговорите със световните шампиони и успоредно с това преговаря и с Ferrari. Но разговорите с италианците не тръгнаха в очакваната посока, след като стана ясно, че от Маранело предлагат за следващия сезон двигатели версия 2015 година. А от Red Bull искат агрегати, идентични с тези на Себастиан Фетел и Кими Райконен.

Всички в Red Bull – от шефовете до пилотите и обратно се оплакват от началото на 2014 година заради проблемите с новите турбо мотори на Renault, а Дениъл Рикардо заяви, че е съгласен догодина да кара с мотор на Ferrari от настоящия сезон, вместо да продължи да се състезава с двигател на Renault.

„Естествено, зависи от това колко ще е добър моторът на Ferrari за догодина – уточни австралиецът. – Ако се окаже, че с този двигател ще разполагаме с 20 конски сили по-малко от нашите съперници, то това ще означава, че ще сме доста по-силни от сега с Renault. Но все пак, ще сме наясно, че пак няма да имаме най-добрия мотор.

„Да, предполагам, че мотор на един сезон ще е по-добро решение от това, с което разполагаме сега – повтори Рикардо. – На бързи и технични трасето като „Силвърстоун” доказахме, че колата ни е добра, но на писти с дълги прави изоставаме, не ни достига мощност, а оттам и скорост. Надявам се, че с промените по отношение на двигателите ще можем доста по-често да се борим за място на подиума, което е стъпка в правилната посока.”

Рикардо обясни, че няма смисъл да се притеснява за бъдещето си докато не разбере каква е официалната позиция на Red Bull – дали компанията ще напусне Формула 1 или ще остане.

„Все се надявам, че нещата ще се оправят – обясни пилотът, който спечели три състезания през миналата година. – Добре е, че Дитрих Матешиц е поставил краен срок, в който този проблем трябва да се реши, защото трябва да знаем какво ще правим, с какъв мотор ще работим, как той ще бъде наместен в колата и т.н. Ясно е, че не можем да чакаме до Коледа, така че до няколко седмици всичко ще е ясно.” 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията