Специални подаръци за националите преди Евроволей 2015

Министър и легенда пожелаха успех на тима

Sportinglife
Sportinglife 08:35 ч., 08 Окт 2015
0
323
Lap.bg

Със специални подаръци, осигурени от Министерството на спорта, бе отбелязан края на подготовката на националния отбор по волейбол за предстоящото европейско първенство. Шампионатът стартира утре в България и Италия, в първия си мач тимът ни излиза срещу Германия.

Церемонията се състоя в зала „Арена Армеец“. Съоръжението вече е напълно готово за предстоящите срещи от група А, както и за финалната фаза, на която ще е домакин.

Играчите и треньорския щаб получиха лично от министъра на спорта Красен Кралев по един трибагреник. Показани бяха и новите екипи, с които тимът ще играе. На тях стоят логата на генералния и основния спонсор. И двата контракта бяха подписани тази седмица, а основния спонсор – голяма верига хипермаркет обеща да дарява по 100 лева на детско-юношеския волейбол при всяка точка постигната директно от начален удар от националите.

Освен спортния министър на церемонията в зала „Арена Армеец“ присъстваха ръководството на федерацията и легендата Димитър Златанов. Единственият българин във волейболната зала на славата пожела успех на тима. Златанов е капитан на отбора, спечелил второ място на европейско първенство.

„Държавата направи всичко възможно да подкрепи и ще направи всичко възможно да подкрепя постоянно волейбола, защото той е най-успешния ни колективен спорт у нас. Волейболът е един социален феномен, който нееднократно е доказвал, че обединява нацията във всякакви моменти. Очакванията ни са големи, защото през годините българските волейболисти са ни радвали изключително много и цялата държава храни не само любов, но и голямо уважение и респект към техния труд и постижения.

Напълно сме готови с организацията и подготовката на Европейското първенство. Предполагам, че ще имаме перфектна организация на Евроволей, което е изключително важно за пореден път да покажем, че сме домакини на много високо ниво. Не е тайна и нееднократно сме казвали, че голямата ни цел като организатори е да съумеем да получим шанс да организираме Световното първенство през 2018 година заедно с Италия.

Призоваваме феновете да напълнят "Арена Армеец" през следващите дни, за да отвърнем на волейболистите със същото това доверие, с което те дават на нацията ни, тази мъжественост и отговорност, с която подхождат към това важно събитие“, заяви спортния министър Красен Кралев.

„Радващо е, че България отново е домакин на Европейско първенство. Още по-радващо би било, ако наистина нашият отбор постигне един добър резултат с подкрепата на публиката. Струва ми се, че това е един много важен аргумент, че играем у дома и това ще бъде нашето предимство. Моето пожелание към отбора преди всичко е да покажат майсторството, което владеят и което са доказвали през годините. Вярвам, че резултатите ще дойдат", коментира президентът на федерацията Данчо Лазаров преди да пожелае успех на селекционера Пламен Константинов.

"Очаквания има много от всички. Първо от феновете, след това от всички хора, които работят около и за отбора, след това и самите състезатели имаме очаквания към нас. Така, че очаквания има, а колкото до напрежението, то е начинът, по който ние отразяваме заобикалящата ни среда. В крайна сметка за мен това първенство не е напрежение, то е удоволствие. За първи път и за последен ще имам шанс да играя такъв изключителен форум в България пред собствена публика. Нещо, което аз избирам да бъде удоволствие за мен, а не напрежение. Винаги е приятно да се играе пред собствена публика, зареждащо и мотивиращо. Аз много се радвам, че ще имаме възможност да играем пред пълни трибуни“, сподели капитанът на тима Владимир Николов.

„Силно се надявам залата да бъде пълна срещу Германия, защото е друга емоцията, когато е пълна залата. Със сигурност феновете ще ни помогнат много в този тежък мач, който ще бъде една много голяма стъпка, която ще ни отвори вратите към полуфиналите. Нормално факторът домакинство да повдига напрежението вътре в отбора, защото има големи очаквания както от вас, така и от феновете, федерация. Нормално е, но аз смятам, че всички ние чакахме много този момент - да играем Европейско първенство вкъщи, защото този отбор със сигурност няма да има повече честта да играе вкъщи на такъв форум. И затова се надявам да покажем най-доброто от себе си и да можем да направим нещо голямо. А голямото означава медал без значение с какъв цвят“, категоричен бе либерото на тима Теодор Салпаров.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията