Формула 1 има надежди за Русия

Ще успее ли някой да спре Mercedes и дали Ботас ще се върне на подиума?

Sportinglife
Sportinglife 09:25 ч., 06 Окт 2015
0
142
Getty Images

Първата Гран при на Русия във Формула 1 миналата година не остави кой знае колко спомени у феновете, като изключим бруталното блокиране на спирачките на Нико Розберг в първия завой след старта, което го лиши от шанс за победата и появата на президента на страната Владимир Путин.

Състезанието беше скучно, предвидимо и Люис Хамилтън се откъсна далеч напред още в самото начало.

Дали този уикенд ще се промени нещо?

Да започнем с това, че сега се очаква дъжд – по-лек в събота и по-силен в неделя. Това ше даде допълнителен шанс на Ferrari и може би на Williams и Red Bull да се доближат до Mercedes.

А и с оглед на положението, в което се намира Нико Розберг в битката за титлата, може би вече стигнахме до момента, в който той ще атакува по-рисковано, тъй като оттук нататък германецът няма какво да губи, може само да спечели.

В Япония Нико отстъпи твърде лесно на Люис – още в първите два завоя и това сякаш е показателно за представянето на Розберг, но той може да опровергае специалистите.

Ако в Русия се повторят техническите проблеми, които бяха в дневния ред на Mercedes до състезанието в Япония, то другите отново ще имат шанс, дори и да не вали. Но дори и на „Сузука” Розберг стигна на финала втори, въпреки че моторът му не работеше на 100 процента.

Себастиан Фетел заема третото място и е сигурно, че ще го задържи до края на сезона. Но германецът има все още някакви надежди за титлата, подобно на Розберг и той може да атакува по-рисковано, без да се притеснява, че ще загуби кой знае какво – поне в едно или две състезания.

Какво още може да видим в Сочи?

Естествено, руските фенове ще се надяват на добро представяне на Даниил Квят и с оглед на карането му до момента, те са напълно прави да очакват нещо повече от сънародника си.

Естествено, място на подиума е изключително смела прогноза, но ако в Red Bull са се съвзели от най-слабото си състезание този сезон – Япония, но Квят и Дениъл Рикардо не би трябвало да имат проблеми да стигнат до зоната на точките.

А дали Валтери Ботас ще се върне на подиума в Русия?

Williams се укрепи на третото място при конструкторите, но е факт, че тази година липсват впечатляващите представяния на пилотите на сър Франк от 2014. Помните ли как миналата година Фелипе Маса безмилостно преследваше Люис Хамилтън за победата в Абу Даби и австрийските шефове на Mercedes изглеждаха малко смутени от атаката на клиентския тим. Този сезон Williams имаше малко шансове да нанесе удар на лидерите и освен това се постара да ги пропилее – както това стана на „Силвърстоун”, където егото на Маса провали шансовете на Ботас и тима за победа.

Миналата година Ботас завърши трети в Сочи, трасето подхожда на колата на Williams, а след финала финландецът призна, че е можел да постигне нещо повече.

Така че, уикендът във Формула 1 обещава да е интересен, дори и да не вали. А и ще видим коя ще е следващата издънка на Lotus.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията