Червено-черен ад

Как Милан удари дъното (и) при Михайлович

Sportinglife
Sportinglife 11:10 ч., 05 Окт 2015
0
1154
Getty Images

Пълен крах. Резултати като 0:4 на „Сан Сиро“ неминуемо тежат много и негативният ефект оставя трайни белези върху представянето на тима.

Изпълнителният шеф Адриано Галиани и доста тифозите от агитката на южната трибуна („Курва суд“) напуснаха местата си още преди края на двубоя. Треньорът Синиша Михайлович обаче (засега) остава на своето. Все пак пределно ясно е, че така не може да продължава.

Синиша изостава от Пипо по всички показатели

Милан на Михайлович събра едва 9 т. от първите си 7 мача в Серия А. Очакванията към сърбина бяха доста високи – той дойде след чудесен сезон в Сампдория, в който генуезците завършиха седмото място.

Досега обаче случващото се с Милан само кара тифози и специалисти да се питат толкова ли необходимо беше уволнението на предшественика му Пипо Индзаги.

Наистина, „росонерите“ на Суперпипо завършиха шампионата на десето място и не успяха да изпълнят задачата минимум – класиране за евротурнирите.

В момента обаче „червено-черните“ се движат още по-зле. Още в шестия кръг преди година Милан имаше 11 точки, които станаха 14 след седмия. Тоест до момента Михайлович вече изостава с 5 т.

За сърбина негативите не се изчерпват само с точковия актив. При Индзаги „росонерите“ бяха отбелязали с 8 гола (!) повече (16 срещу 8) и бяха допуснали с 3 попадения по-малко в мрежата си (10 срещу 13).

Михайлович все още има време, за да стабилизира ситуацията. На теория не е невъзможно отборът да се съвземе и дори да стигне до заветното трето място, но едно е сигурно: и в най-черните си кошмари запалянковците на Милан не са предусещали подобно плачевно начало...

Милан, който през първия половин час се представи прилично и дори имаше инициативата, си остава прекалено стерилен и безличен. Не може да се каже що за отбор е това – дефанзивен или офанзивен.

Без ясно очертана самоличност тимът зависи изцяло от техническия си потенциал (тактиката остава извън борда), което го обрича да бъде средняк.

И щом стана дума за класирането, трябва да споменем, че темповете, с които се движат „росонерите“ и с които изостават от върха, будят огромни опасения.

Девет точки от седем мача, четири загуби – едва ли и най-големите песимисти са очаквали подобно начало на сезона.

Фиорентина – отбор, който не е нищо повече от претендент за класиране в Шампионската лига, събра двойно повече точки в първите кръгове. Интер се откъсна на 7 пункта пред градския съперник, Лацио има 6 т. повече от „червено-черните“, а Рома – 5.

Вината на Михайлович е преди всичко в това, че треньорът явно е надценил играчите си като спортно-технически умения и като характер.

Сърбинът ще трябва да чака до януари, когато ще може да настоява пред Силвио Берлускони за още няколко входящи и изходящи трансфера.

Въпросът е ще оцелее ли изобщо Михайлович до края на годината? От друга страна, едва ли някой друг би се справил кой знае колко по-добре. Единственото, което зависи от треньора в тази ситуация е, да измени постройката на отбора, за да затвори, доколкото е възможно, поне част от пробойните.

Източник: Гадзета дело Спорт

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията