Бенитес бесен на своя Реал

Нито един от лидерите не успя да спечели, дербито завърши 1:1

Sportinglife
Sportinglife 08:10 ч., 05 Окт 2015
0
1610
Getty Images

Рафа Бeнитес бе бесен на своя Реал, след като завърши 1:1 в мадридското дерби с Атлетико.

Шест минути преди края „дюшекчиите” изравниха чрез Лусиано Вието, след като още в 9-ата Карим Бензема даде преднина за „кралете”.

„Контролирахме мача, особено през първото полувреме и трябваше да го решим – каза Бенитес. – Вместо това оставихме Атлетико да намери своя ритъм след почивката. Дори когато повече се защитавахме, държахме повече топката и бяхме господари на терена. Загубихме две точки и не се изкачихме на първо място в класирането, което трябваше да се случи.”

Лидер остана Виляреал, въпреки че загуби с 0:1 като гост на Леванте. А Карим Бензема направи най-силния си старт на сезон в Реал.

Французинът вкара седем гола в първите осем мача във всички турнири.

„Точката в дербито е добре дошла”, каза Бензема, без да бъде максималист. „Можехме да спечелим дербито и щеше да е заслужено, но този резултат също ни устройва”, добави голмайсторът на „кралете”. За Реал това е второ поредно равенство след 0:0 с Малага в миналия кръг на „Сантяго Бернабеу”.

Диего Симеоне, треньорът на Атлетико, пък се ядосваше, че отборът му не е обърнал напълно развоя в дербито.

Шанс имаше – по време на силните минути на Реал преди почивката отборът му стигна до дузпа. Антоан Гризман обаче изпусна.

„Чувствам се като ограбен – каза Симеоне. – Ние създадохме повече положения от Реал и трябваше да победим. През първото полувреме имахме две златни възможности – дузпата и на Анхел Кореа. Освен гола на Бензема друго положение те нямаха. Вижда се, че контузиите оказват голямо влияние върху отборите в Примера и ги отслабват. При нас много липсва Коке, Барселона не е същата без Меси и Иниеста, а на Реал им е трудно без Хамес Родригес и Данило. Трябва да се адаптираме. Поне тази година първенството е много интересно. Класирането е доста гъсто на върха.”

Виляреал води с точка пред Реал, Барселона и Селта.

Атлетико дебне отзад, изоставайки на три точки от лидера.

Валенсия отново загуби – този път с 1:3 като гост на Атлетик. Новакът Бетис пък срази Райо Валекано с 2:0 на неговия терен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията