Ливърпул уволни Брендън Роджърс

Мениджърът си тръгва след 83 победи и 42 загуби в 165 мача

Sportinglife
Sportinglife 20:45 ч., 04 Окт 2015
0
1130
Getty Images

Ливърпул уволни мениджъра си Брендън Роджърс след днешното равенство 1:1 във Висшата лига срещу градския съперник Евертън.

От началото на сезона Ливърпул има три победи от осем мача във Висшата лига, а уволнението на Роджърс дойде изненадващо за британските медии, получили официалното съобщение на собственика на клуба – Fenway Sports Group.

В него компанията благодари на Роджърс за усилената работа и съобщи, че вече се търси нов мениджър на клуба.

Роджърс води Ливърпул три години и през втория си сезон начело на клуба беше избран за №1 сред мениджърите, а тимът води битка за шампионската титла срещу Манчестър Сити, но остана на второ място.

След това обаче Ливърпул изпадна в криза и въпреки сериозните инвестиции в нови играчи, представянето на тима не се подобри особено.

В последните месеци самият Роджърс твърдеше, че е под огромно напрежение, за да постигне добри резултати, но все още се ползва с доверието на шефовете си. Явно това се е променило в края на тази седмица.

През миналия сезон Ливърпул отпадна в групите на Шампионската лига и завърши на 6-о място във Висшата лига.

Роджърс записа 165 мача начело на клуба, от които спечели 83, постигна 40 равенства и загуби 42 срещи.

Това му отрежда второ място сред мениджърите на Ливърпул, постигнали най-висок процент победи във Висшата лига – Роджърс има 51,6%, а начело е Рафаел Бенитес с 55,3%.

„Изненадан съм от уволнението на Роджърс, тъй като през лятото той похарчи много пари за нови играчи и според мен това решение е нелогично – обясни бившият мениджър на Ливърпул Греъм Сунес. – Но най-важното нещо, това, което аз още не мога да разбера, защо изобщо Ливърпул назначи Роджърс преди три години. Клубът купува най-добрите млади играчи, развива ги, след което ги продава. Това вече е клуб, който продава най-добрите си играчи.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията