Англия загуби 3 милиарда лири

Отпадането от световното по ръгби струва на икономиката по 6 милиона паунда на мач

Sportinglife
Sportinglife 09:40 ч., 04 Окт 2015
0
222
GETTY IMAGES

Около 3 милиарда паунда загуба ще претърпи британската икономика от отпадането на националния отбор на Англия по ръгби от световното първенство.

Тимът стана първият домакин, който се прощава с турнира още в предварителните групи след 13:33 срещу Австралия.

В страната отчитат, че от телевизионни реклами, спад в ресторантите и на стокова борса загубата ще е брутална.
Тв каналът ITV очакваше рекордни приходи за мачовете на Англия в елиминациите. Сега те ще паднат до около 1 милион лири.

Загубите на пъбовете в страната се изчисляват на пет милиона лири на мач. Първите два двубоя на Англия срещу Фиджи и Уелс регистрираха рекордна зрителска аудитория – над 10 милиона души са гледали.

Следващото място е на мача Нова Зеландия – Аржентина на „Уембли” – „само” 4,1 милиона зрители.

Прогнозите в Англия бяха, че отборът ще се класира най-малко на полуфинал. А това означаваше участие поне в мача за трето място.

През цялото това време ITV не само щеше да предава мачовете, но и всичко около тях. А в ръгбито дните за почивка между двубоите са много повече, отколкото във футбола например. Сега интересът към световното ще спадне драстично.

До края турнирът ще бъде гледан само от истинските стари фенове на ръгбито, а не от цялата нация. Заради мачовете на Англия бяха организирани много площади за публично гледане, а сега всичко се отменя.

Това световно първенство спечели много нови фенове на ръгбито в неочаквани дестинации. Например над 200 000 души в Холандия са гледали загубата на Англия от Уелс.

Проучване сочи че над 5 милиона германци, които въобще не са запалени по спорта, са наблюдавали поне един от двубоите на турнира по Евроспорт, който предава в страната. Нито Холандия, нито Германия имат силни отбори в този спорт.

Треньорът на Англия Стюърт Ланкастър ще бъде уволнен до часове, предричат букмейкърите. На трибуните на стадион „Туикенъм”, меката на ръгбито за англичаните, бе и най-големият фен на отбора – принц Хари.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията