ЦСКА – безценното рекламно място

Колкото и да е зле емблемата на спорта ни, все си остава №1

Джони Кейджов
Джони Кейджов 15:05 ч., 01 Окт 2015
0
1381
Lap.bg

Ако някой не се е разхождал из стадион „Българска армия“, си заслужава да го направи. По идея на Александър Томов и по случай 60-ата годишнина на ЦСКА, там се появи алея на славата, която никой друг роден клуб няма. Не са само футболисти. До Христо Стоичков, Нако Чакмаков, Симолията и Стойчо Младенов можем да прочетем имената на Валентин Йорданов, Весела Лечева, Никола Спасов и Здравко Йорданов.

Години наред името ЦСКА означаваше слава за спортна България.

Днес, много след последното ярко постижение, отново „червените“ са притегателна сила. И безплатно рекламно място. Искаш да се видиш в медиите, говори за ЦСКА. Разбира се, трябва да си фактор в обществото.

Последният, който разбра този факт, е спортният министър Красен Кралев.

Кой, как и на кого плаща тока и парното? Едва ли от този водопад от думи може да стане съвсем ясно. Само разбрахме, че Кралев се оплете здраво в две последователни срещи с медиите.

А само междувременно чрез официалния си сайт футболният ЦСКА му напомни, че сам се грижи за тока и парното. Кралев не го отрече, почна да обвинява медиите в „развален телефон“...

Миналата седмица в темата ЦСКА се включи и Бойко Борисов. Съвсем краткото футболно изявление на премиера в огромното му интервю имаше най-голяма тежест по проблемите на „червените“.

Борисов твърди, че иска да помогне на ЦСКА. Окей, никой не го спира. Напротив!

Вярно е, че сме в предизборна обстановка, но в случая се искат дела. И не фрази от типа: „Да кажат какво искат.“

ЦСКА не искаше държавата да опрощава през пръсти дълговете на „Титан“ към НАП, но тогава „Титан“ означаваше ЦСКА.

Имаше ли държавен контрол как футболният клуб получава лиценз през тези години?

И не е ли правилно тези, които наистина дължат парите, да си ги платят? Ето един вариант г-н Борисов да помогне на ЦСКА.

Да изчисти стария държавен грях с пренасочване на държавния дълг истинските виновници. В същото интервю премиерът каза, че помага за осветлението и стадиона на „Черно море“.

Похвално.

Варненци имат мощна групировка зад гърба си, но стадион „Тича“ е държавен. Така че е нормално да се демонстрира съпричастност.

Ето още един съвет към премиера.

Ако наистина пита как да помогне на ЦСКА, да наеме един архитект, да направят проект на базата в Панчерово и да прати багерите.

Никога този обект не е бил собственост на футболния клуб, няма и да бъде. Винаги е бил държавен.

Само за справка – когато калявахме четвъртите в света за битките в Щатите, Стоичков и компания не ходиха на лукс в Правец, а се потиха на Панчарево. Край и в бунгалата. Не е проблем, нали?

Там са се готвили екзекуторите на еврошампиони като Аякс, Нотингам и Ливърпул. Това може да бъде и в бъдеще. А ЦСКА да го използва с приоритет, да му плаща консумативите (да не се обиди само министър Кралев), да го стопанисва.

Г-н Бойко Борисов трябва да помогне и на другите спортни клубове на ЦСКА.

Не само защото това е марка №1 на българския спорт. А защото София е най-големият български град, който най-лесно може да създаде нови звезди.

Само че трябва да има къде да се случи. И отново завършваме с твърдението – ЦСКА не желае нищо даром.

ЦСКА е в колапс и има нужда от подкрепа. Всичко построено ще е на държавата. Без значение дали на власт е ГЕРБ или друга партия.

Децата, които тренират. Отборите, които помпат мускули. Спортистите, които печелят медали и купи, са надпартийни.

Ако го направи това, Бойко Борисов наистина може да един ден да напише в мемоарите си: „Аз помогнат на ЦСКА, аз спасих ЦСКА“. Тогава ще е прав и никой с „червено“ (спортно, а не политическо) сърце няма да има право да го споменава с лошо.

Иначе на гърба на ЦСКА всяка реклама е огромна и... безплатна.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията