Европа: Астана и Стоилов не се предават

Точката е историческа за страната, каза българският треньор

Sportinglife
Sportinglife 08:05 ч., 01 Окт 2015
0
1445
Getty Images

Астана спечели първа точка в груповата фаза на Шампионската лига след луд мач с Галатасарай – 2:2 у дома. Гостите на два пъти повеждаха, но 2 автогола в последните 14 минути донесоха ремито на казахстанския тим.

Станимир Стоилов, за втори път участник в групите, спечели също своята първа точка.

Българският треньор бе доволен след края, като посочи подхода си към срещата за ключов: „Исках да успокоя играчите, в тях имаше нерви – каза Мъри. – Опитах да ги накарам да играят така, сякаш това е мач от казахстанското първенство. Тоест  - атакуващо и комбинативно, а не затворено и припряно. Имаме добри футболисти, но ни чака много работа, за да сме на нивото на този турнир. И все пак – това е исторически момент за Казахстан и клуба.”

Резултати и класиране в група С

Астана – Галатасарай 2:2

0:1 Киша (31), 1:1 Балта (77-автогол), 1:2 Ерич (86-автогол), 2:2 Кароле (89-автогол)

Атлетико – Бенфика 1:2

1:0 Кореа (23), 1:1 Гайтан (36), 1:2 Гуедеш (51)

Класиране

1. Бенфика 2 0 0 4-1 6
2. Атлетико 1 0 1 3-2 3
3. Галатасарай 0 1 1 2-4 1
4. Астана 0 1 1 2-4 1

Следващи мачове на 21 октомври:

Атлетико – Астана
Галатасарай – Бенфика

„Атмосферата бе фантастична – призна наставникът на Галатасарай Хамза Хамзаоглу. – Комплименти за Астана – те не се предадоха нито за миг, въпреки че изоставаха в резултата до самия край.”

В подобен стил бе и коментарът на английския „Гардиън”: „Най-големият аутсайдер от всички отбори в групите показа висок дух и не се предаде. Никой не даваше шансове на Астана, но те затрудниха и Бенфика, а и ухапаха Галатасарай.”

В другия мач за вечерта Бенфика изненада като гост Атлетико с 2:1 и е с пълен актив от първите два кръга.

Детето-чудо Гонсало Гуедеш заби първия си гол за клуба – победен, след като прави фурор с изявите си на крилото този сезон.

18-годишният талант използва асистенция на най-добрия в мача Николас Гайтан за 2:1. Гайтан изравни за Бенфика, след като друг обещаващ младок – Анхел Кореа (20 г.) бе извел Атлетико напред.

„Не се притесняваме – каза Диего Симеоне, треньорът на Атлетико. – Втори сме в групата, всичко е в нашите ръце. Бенфика бе много солиден в отбрана.”

Гостите вкараха с 2 удара в рамката на вратата.

„Голяма нощ за Бенфика”, отсече Руи Витория, треньорът на португалците.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията