Арсенал стигна дъното

Левандовски вече има 10 гола в последните три мача

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 30 Сеп 2015
0
1005
Getty Images

Феновете на Арсенал изпратиха с освирквания любимия си отбор, който записа втора поредна загуба в Шампионската лига – този път с 2:3 у дома от Олимпиакос.

Специалистите определиха като фарс играта на селекцията на Арсен Венгер, а най-много критики отнесе вратарят Давид Оспина, който направи недопустими за това ниво грешки – като изпускането на топката на голлинията.

Шансовете на Арсенал да излезе от групата изглеждат нищожни, като се има предвид, че сега тимът ще играе два пъти с Байерн – съперник, от който момчетата на Венгер трудно ще успеят да измъкнат нещо.

Резултати и класиране в група F

Арсенал – Олимпиакос 2:3

Уолкът 35, Санчес 65; Пардо 35, Оспина 40 (автогол), Финбогасон 66

Байерн – Динамо Загреб 5:0

Дъглас Коста 13, Левандовски 21, 28, 55 и Гьотце 25

Класиране

1. Байерн 6
2. Олимпиакос 3
3. Динамо Загреб 3
4. Арсенал 0

Следващи мачове:

Арсенал-Байерн
Динамо Загреб-Олимпакос

Уолкът и Санчес вкараха за Арсенал, но автоголът на Оспина се добави към попаденията на Пардо и Финбогасон, като това се оказа достатъчно за победата на Олимпиакос.

Срещу гърците Арсенал показа, че има грешки, от които Венгер никога не си взима поука – и играта на защитата на неговия отбор се превръща в хроничния му проблем.

Както и естествено, решението да заложи на Оспина, а не на Петер Чех на вратата.

След като Арсенал изравни в 65-ата минута на мача, тимът изпусна възможността да спечели у дома, вместо това колебливата игра на защитата позволи на Олимпиакос да вземе победата с гола на Финбогасон. 

"След тази загуба сме в лоша позиция, но все още сме в битката – заяви Арсен Венгер. – Трябва да постигнем добър резултат в следващия ни мач срещу Байерн. Трябва да намерим начин да победим Динамо и Олимпиакос като гости. Сега играхме добре в нападение, но в защита ни липсваха качества и концентрация. Решаващият момент дойде при 2:2, ако ние бяхме вкарали, щяхме да спечелим. Пускаме твърде лесно голове и това е решаващо".

В другия мач от групата Байерн подсказа, че в момента отборите, които могат да спрат баварците в Европа ще са малко и Динамо Загреб не е сред тях.

С три гола на Роберт Левандовски, Байерн разгроми хърватите с 5:0, а след мача почти всички играчи на Динамо се отправиха към полския национал с надеждата да си разменят фланелките с него.

Роберт вече има 10 гола в последните си три мача за тима, а всички, които гледаха рецитала на Байерн срещу Динамо снощи бяха наясно, че отборът на Хосеп Гуардиола отваря нова страница в историята на Шампионската лига.

Серията на Левандовски стартира срещу Волфсбург, през уикенда той се упражни срещу Майнц и сега Динамо също влезе в списъка.

А начинът, по който играят полякът и колегите му подсказва, че най-доброто за феновете на Байерн тепърва предстои.

Стратегията на Гуардиола работи отлично – в Германия и в Шампионската лига тимът е спечелил 27 точки от 27 възможни, а головата му разлика е на плюс с 28 попадения.

Бившият треньор на Барселона най-после получава това, което иска от отбора си, а дори и най-капризните шефове в Мюнхен вече няма за какво да мърморят.

"Срещу Динамо играхме добре от началото до края на мача, а включването на Дъглас Коста и Кингсли Коман се отрази добре на стила ни, тъй като сега има повече пространства за Левандовски и Томас Мюлер. Вече имаме две победи и набираме скорост, но трудните мачове тепърва предстоят. Знам защо Арсенал загуби от Олимпиакос у дома, ще използваме това, но този мач в никакъв случай няма да е лесен. След победата срещу Динамо отиваме на Октоберфест, след което ще мислим за мача с Борусия Дортмунд през уикенда."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията