Левски на точка от лидерите

Георги Костадинов вкара за 1:0 над Ботев

Sportinglife
Sportinglife 07:35 ч., 29 Сеп 2015
0
310
Lap.bg

Левски се доближи на точка от лидерите Литекс и Лудогорец, след като победи Ботев (Пловдив) с 1:0.

Халфът Георги Костадинов вкара единствения гол в 58-ата минута. В първия двубой при своя дебют през юли новото попълнение на „сините” също се разписа – тогава за 1:1.

Атанас Курдов игра само няколко минути за Левски. Той влезе като резерва, но след сблъсък с Даниел Златков се хвана за главата и повече не влезе.

Следващият мач на Левски е срещу Литекс в Ловеч.

„Тежък мач. Тежък терен и за двата отбора. Доволен съм от раздаването. Не им дадохме възможност да застрашат вратата ни. Хубавото е, че все пак вкарахме. Това беше победа, дело на отборната игра. Може да се раздаваш, но когато нямаш нужните качества, няма да преодолееш съперника", заяви след срещата треньорът на Левски Стойчо Стоев.

„Не съм казвал, че няма да се борим за титлата. Нека не бързаме – една победа, две победи. Във всеки мач трябва да работим за победата. Така и ще дойдат определените цели. Накрая се почувства лека умора, но 90 минути играчите ми стояха добре и не показаха физическа немощ. Проблемът е, че не успяваме да реализираме някои положения“, заяви още Стоев.

„Имаше критики към нас след мача с Поморие. При нас обаче нямаше критики. Този мач е обеца на ухото ни, че трябва да се подхожда с нужното уважение към всеки съперник. Курдов отиде на изследвания, има съмнения за комоцио. Китамбала не е централен нападател. Не е готов, не е тренирал 4 месеца. При него трябва повече търпение. За селекцията ние си знаем - целта е през пролетта Левски да стои по-добре на терена“, завърши Стойчо Стоев.

„Трудно е да говориш, когато загубиш. Левски игра много по-добре от нашия тим. Ние бяхме твърде респектирани от Левски. Ние сме млад отбор и може би бяхме уплашени. Но това е футболът, ние сме млад тим“, каза треньорът на Ботев Ермин Шиляк след мача.

„Не, не се страхувам за позицията си, имаме няколко загуби, но загубихме от трите най-добри отбора в България – изгубихме от Лудогорец и Литекс, но бяхме по-добри от тях. Дори и тази вечер. Трудно е да спечелиш срещу тези отбори, опитахме се да спечелим, но не успяхме. Предстои ни двубой с Монтана и може би срещу тях. Те са от нашето ниво. Да, мисля, че се ползвам от подкрепата на феновете. Аз и отборът като цяло трябва да подобрим много аспекти, играхме добре в последните мачове, но нямахме късмет, всеки иска да спечели, но както казах и преди нямахме късмет. Може би липсва увереност. Мисля, че в следващите двубои ще се представим много по-добре. Все още изграждаме тима, взехме и нови футболисти. Надявам се в най-скоро време новите да достигнат формата, която ще е полезна за отбора“, завърши Ермин Шиляк.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията