От какво се умори ЦСКА

Трудно някой може да убеди България, че „червените“ не искат да играят

Sportinglife
Sportinglife 22:15 ч., 24 Сеп 2015
0
1010
Lap.bg

ЦСКА се отказва от участие в турнира за купата на аматьорската лига. Реално няма друга възможност през този сезон „червените“ да вземат някой трофей.

Дори след 3:1 над Нефтохимик и класирането на осминафинал е смешно да се говори за спечелване на купата на България.

Но въпреки това ЦСКА се отказа от купата на аматьорската лига. Не вчера, не преди седмица, не преди месец. Точно два часа след жребия, който изправи Витоша (Бистрица) срещу „червените“ следващата сряда на „Българска армия“. ЦСКА ще си плати и глоба – от 750 лева.

От какво се умориха армейците?

Във „В“ група никой не може да им вкара гол. В купата на България пуснаха два, а се оказа, че дори професионалният „Нефтохимик“ не е достатъчно силен за сегашната класа на падналия гранд.

ЦСКА има доста футболисти, които играят мачове за здраве като 8:0 над София 2010 и 11:0 над Сарая. Ако не е горещо, както вече не е в България, някои – най-вече вратарите, не могат дори да се изпотят.

Какво се случи всъщност? Витоша (Бистрица) се явява конкурент на ЦСКА за влизане в „Б“ група.

Двата отбора единствени не са загубили точка в Югозападната „В“ група.

Публична тайна е кой е най-известният футболист в историята на Витоша. Централният нападател с №13.

Именно по негов адрес дълго време агитката на ЦСКА пееше обидни песни. Дойде една декларация да не се намесват политически фигури в мачовете и изведнъж сектор „Г“ на „Българска армия“ замлъкна срещу голмайстора на „бистришките тигри“.

Но по-възрастните привърженици в сектор „А“ не спират да го споменават в репертоара си, въпреки че от „Г“ опитват да ги заглушат.

Естествено никой от ЦСКА или БФС не назовава като причина за отказа евентуални политически лозунги следващата сряда. Би било и смешно.

Какво ще е след седмица, един господ знае. Но със сигурност вече трудно феновете могат да бъдат убедени, че във футбола няма сериозна политическа намеса. При решението на казуси, при уреждането на спонсори и при аршина към различните дължащи милиони клубове.

Само че има един много по-голям проблем от мача за купата на аматьорската лига, който няма да го има. На 18 октомври, точно седмица преди местните избори в България, на „Българска армия“ трябва да се изиграе двубой от поредния кръг на „В“ група.

Той ще е между ЦСКА и Витоша. Ха сега! Ще се откаже ли ЦСКА и от участие във „В“ група? Ще стане ли изведнъж някоя ексцесия на „червен“ мач седмица по-рано, за да има основание БФС сурово да накаже отборът да играе без публика?

Или по някакви неведоми пътища ще бъде сменена датата – я заради разстройство на цял отбор, я заради заетост на „Армията“ с някакво мероприятие например.

Живеем в ерата на конспирациите, затова спираме дотук. Едно е сигурно – ЦСКА се отказа от турнира за купата на аматьорската лига и мач срещу Витоша (Бистрица) в сряда няма да има, защото „червените“ са много уморени. Дано поне футболистите заслужат другата седмица почивка на някой гръцки остров. Просто така – да са готови за Сарая например...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията