Атлетик – Реал: Повече от мач

Битката ще е не само на терена, но и на политическата сцена

Sportinglife
Sportinglife 10:20 ч., 22 Сеп 2015
0
1456
GETTY IMAGES

Това не е просто един обикновен мач. Това е битка между баски и мадридисти, разбирай испанци. Участието на Атлетик на финала за кралската купа срещу Барселона бе един от мотивите на Реал да не даде своя „Сантяго Бернабеу”. Защото бе ясно – химнът на Испания ще бъде освиркван жестоко от два фланга.

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Реал – Гранада 1 (1:0)

Хетафе – Малага под 2,5 (1:0)

Ейбар – Атлетико 2 (0:2)

Севиля – Селта над 2,5 (1:2)

Депортиво – Спортинг над 2,5 (2:3)

Виляреал – Атлетик над 2,5 (3:1)

Барселона – Леванте 1 и над 2,5 (4:1)

Тимът от Билбао е един от най-приятните и симпатични в цялата история на испанския футбол. А през тази година показа, че Барса не е непобедим отбор. Атлетик отне шанса на каталунците да завършт сезона с 6 трофея, след като им отмъкна суперкупата на Испания.

Какво по-хубаво от победа и срещу Реал? На свой терен Атлетик падна само веднъж от последните 10 мача в Примера – на старта на този сезон срещу Барселона. Реал пък е в серия от 12 победи в последните 14 мача в първенството без значение от терена.

Вече четири двубоя никой не може да вкара на гранда. Неочаквано трудно Реал спечели само с 1:0 срещу Гранада у дома в събота, а Кристиано Роналдо не успя да вкара своя гол №500. Дали няма да стане това в сърцето на баските?

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в сряда от 22 часа по Sport +

Атлетико – Хетафе

Това е дерби на Мадрид, но между много неравностойни съперници. Хетафе не е вкарвал гол на Атлетико от 9 мача във всички турнири. Загуби последните 6 гостувания на „Висенте Калдерон”.

Освен това Хетафе е в серия от шест поредни загуби при гостувания в Примера. А Атлетико вкарва два или повече гола в последните си 6 домакинства. Грандът е победен само два пъти в последните 19 мача.

Единствените загубени точки през сезона бяха при 1:2 срещу Барселона. Хетафе взе глътка въздух с 1:0 над Малага в последния кръг.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е във вторник от 21 ч по F+

Еспаньол – Валенсия

Валенсия е непобеден вече 10 мача в елита. Еспаньол пък получава два или повече гола в пет поредни двубоя. Последните четири срещи на Валенсия бяха с по 2 или по-малко голове.

Единствената победа на „прилепите” през сезона бе срещу новака Спортинг – 1:0.Еспаньол измъкна 3:2 като гост на Реал Сосиедад в последната минута.

Прогноза – Х и под 2,5

Гранада – Реал Сосиедад

Мачът е най-важен за треньора на гостите Дейвид Мойс. Шотландецът е пред уволнение, ако Реал Сосиедад отново загуби. В 20 гостувания от последните 22 баските не могат да вземат победа.

А в пет от седем гостувания дори не са вкарали гол. В първите три кръга Реал Сосиедад не се разписа. Направи го само при 2:3 от Еспаньол в събота. Гранада още не е спечелил точка на свой терен през сезона.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е във вторник от 23 ч по F+

Селта – Барселона

Интересна е статистиката на 6 от последните 7 победи на Барселона. Еврошампионът завършва наравно на почивката, а печели след нея. Грандът е победил в 11 от последните 12 гостувания.

Срещу Селта тимът има 8 успеха в 10 мача във всички турнири. Селта вкара най-малко по три гола в последните си 3 домакинства. Тимът от Виго е непобеден вече 9 мача в Примера.

Барса е единственият тим с четири победи от 4 кръга. Селта продължи силния си старт с 2:1 като гост на Севиля. Единствените загубени точки на отбора са при 3:3 срещу Лас Палмас, когато водеше с 3:1.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в сряда от 21 ч по F+

Леванте – Ейбар

Вече осем мача Леванте няма победа в Примера. А Ейбар не е печелил в 11 от 12 гостувания в елита. Леванте не е падал от 6 опита срещу този съперник. След силния старт на сезона Ейбар вече три мача няма победа. Леванте още не е спечелил мач.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в сряда от 21 ч

Райо Валекано – Спортинг

В последните четири мача между съперниците са падали два или повече гола. Спортинг спечели три пъти поред срещу Райо във всички турнири.

Тимът от Хихон взе първа победа за сезона срещу Депортиво в миналия кръг. Райо успя да спре лошата серия да допуска гол във всяка среща с 1:0 над Лас Палмас.

Прогноаза – Х и под 2,5

Мачът е в сряда от 21 ч

Лас Палмас – Севиля

Севиля е непобеден вече девет гостувания в Примера. Но има две поредни загуби като домакин, последната от Селта с 1:2. Лас Палмас започна слабо сезона след завръщането си в елита. Севиля още не е спечелил победа в Примера, успя в Шампионската лига – 3:0 срещу Борусия (Мьонхенгладбах).

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в сряда от 23 ч по F+

Малага – Виляреал

Малага не е вкарал гол от четири мача. А Виляреал вкарва по три във всеки от последните си три двубоя. „Жълтата подводница” е в серия от три поредни успеха.

Малага не е печелил на свой терен от 7 опита. Отборът още не е вкарал гол през сезона. У дома Малага направи нулеви ремита със Севиля и Ейбар.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в сряда от 23 ч

Бетис – Депортиво

В 10 от последните 12 мача между съперниците не са падали повече от 2 гола. Депортиво спечели едва два пъти от последните 20 мача в Примера.

Но срещу Бетис тимът от Ла Коруня падна само веднъж от 10 гостувания. Депортиво падна за първи път през сезона с 2:3 от Спортинг. А Бетис стигна до 0:0 като гост на Валенсия. За четири кръга новакът от Севиля вкара само два гола.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в четвъртък от 23 ч по F+

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията