Хълк унищожи Валенсия

Гент с два червени картона и точка в дебюта си в Шампионската лига

Sportinglife
Sportinglife 07:20 ч., 17 Сеп 2015
0
1964
Getty Images

Бразилецът Хълк е истинско чудовище! Почти сам нападателят на Зенит унищожи Валенсия на старта на Шампионската лига.

На стадион „Местая” бразилецът вкара два гола за 3:2. А второто му попадение бе снаряд от 30 метра, което може да предизвика земетресение.

Така Испания, първият отбор с пет представителя в груповата фаза, записа и една загуба през седмицата в турнира.

„Напълно незаслужен е резултатът – коментира Нуно Санто, треньорът на Валенсия. – Имаше един отбор, който искаше да спечели – от първата до последната минута. Бях подготвил играчите за всяка силна черта на съперника. Те знаеха какво може Хълк и въпреки това го оставиха да стреля. Доминирахме мача, контролирахме всяка точка на терена. Трябва да работим индивидуално с футболистите, за да избегнем тези грешки. Груповата фаза е кратък турнир с шест мача. Загубихме три точки и знаем, че не трябва да продължаваме така. Бързо трябва да се съвземем и да влезем в правилния път.”

Запомнящ се дебют в Шампионската лига направи белгийският Гент.

И спечели една от най-щастливите точки в историята на турнира. Домакинството срещу Лион завърши 1:1, от което в Белгия трябва да са повече от щастливи.

Първо в 41-ата минута Брехт Деягер получи червен картон. Обсадата на белгийската врата продължи до 58-ата минута, когато Кристоф Жале вкара за Лион. Но малко след него Даниел Миличевич изравни резултата – 1:1.

Особено драматични бяха последните мигове. В 87-ата минута Томас Фокет получи втори червен картон за Гент, а от последвалата дузпа Алешандре Лаказет не успя ва вкара победно за Лион.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията