„Старата госпожа” много остаря

Ювентус забрави как се бие, новите не са като старите

Sportinglife
Sportinglife 10:45 ч., 13 Сеп 2015
0
1195

Какво се случва с Ювентус?

На 6 юни в Берлин италианският гранд излезе да прави требъл. Сблъска се във фамозната Барселона.

Никой обаче не можеше да каже и дума против Масимилиано Алегри и отбора му.

Напротив – Юве бе станал категорично шампион на Италия, спечели купата на страната. Да, няма Лионел Меси в състава си. С него Барса щеше да е като мишка пред изгладняла торинска котка.

Три месеца по-късно „Старата госпожа” изглежда прекалено стара.

Тонев с първи 90 минути през 2015 г.

Александър Тонев изигра първи 90 минути през 2015 година. Новото попълнение на Фросиноне започна като титуляр при домакинската загуба с 0:2 от Рома. През тази година Тонев носи екипите на Селтик и Астън Вила, а в тима от Бирмингам няма нито една официална минута.

Яго Фалке и Хуан Мануел Итурбе вкараха по един гол в последната минута на двете полувремена за Рома, който е непобеден от началото на сезона.

В друг мач Фиорентина срази Дженоа с 1:0 у дома. Кума Бабакар вкара в 60-ата минута. Фиорентина игра 25 минути с човек по-малко заради червен картон на Милан Бадел.

Три мача и само една точка в Серия А са кошмар.

При това до 1:1 с Киево се стигна след дузпа в самия край. „Ювентус Арена” не е свикнал такива мачове и резултати. Четири години поред Юве доминираше, мачкаше съперниците си далеч от дома. А в Торино? Там се залагаше колко гола ще сложи госта в торбата.

Досега Ювентус все успяваше да намери заместник на напуснала звезда.

Лятото обаче си тръгнаха трима. Вездесъщият Андреа Пирло, булдогът Карлос Тевес и неуморният Артуро Видал.

От карето най-важни остана само Джанлуиджи Буфон. Дори за изключителен вратар като него трябва да се очаква спад в изявите с наближаването на 40.

Срещу Киево домакинът обаче пусна гол още в петата минута. И добре, че в 84-ата дошлият от Челси Хуан Куадрадо бе спънат за дузпа. А новият нападател Пауло Дибала изравни.

Иначе кризата щеше да стане неуправляема. С подобни мачове проблемите пред Юве стават и от друго естество.

Вече клубът няма да може да иска по 100 милиона евро за Пол Погба, който и сега влезе само като резерва.

А доказани бойци като Киелини и Маркизио могат да се ослушат за нов отбор.

На Киево им викат летящите магерата.

Не им стигна мъничко да вземат една от най-славните победи в историята си. Ювентус обаче се чувства като ритнат от магаре. За първи път от 1962 година отборът не е печелил първите си три мача за сезона.

„Особено през второто полувреме играхме добре – каза треньорът Алегри. – Никой не е очаквал Юве да е с една точка от три мача, но в това има и позитиви. Във футбола не можеш винаги да печелиш. Имаме десет нови футболисти.”

Във вторник вечер Ювентус започва отново в Шампионската лига.

Съперник му е английският евронеудачник Манчестър Сити. Но погледнем ли към Висшата лига, „гражданите” май са тръгнали към нещо голямо.

И този път не само на британска почва. Така че за Юве от страшно може да стане кошмарно.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията