Денят на „Сан Сиро“

Когато Интер е домакин, не пада от Милан

Sportinglife
Sportinglife 18:00 ч., 11 Сеп 2015
0
521
GETTY IMAGES

Денят на „Сан Сиро“. Две армии се срещат в мач за слава. Две армии, които изживяха много трудни мигове. Две армии, които са ставали общо 9 пъти европейски шампиони, но сега не са в Европа. Идва новото дерби Интер – Милан. Пет дни преди него на „Сан Сиро“ бе открит общ фен магазин на двата гранда, които делят общинския стадион. Но с приятелството дотук!

Интер само веднъж е губил като домакин в последните 11 мача във всички турнири. Но Милан не е падал в дербито вече пет пъти поред. „Нерадзурите“ започнаха сезона с две победи, а „росонерите“ - с успех и загуба.

В пет от последните си шест мача в Серия А Милан неминуемо вкарва два или повече гола. Не успя само на старта на сезона при 0:2 от Фиорентина. Интер пък печели икономично – последните три пъти с по 1 гол разлика.

Естествено „Сан Сиро“ ще очаква с трепет изявите на Марио Балотели, нападателя на Милан, който тръгна към големия футбол от Интер. Поне на хартия Роберто Манчини направи по-разумна селекция. Бисерът в нея е Стеван Йоветич, дошъл от Манчестър Сити и вече имащ 3 гола през сезона.

Прогноза – 1 под 2,5

Мачът е в неделя от 21,45 ч по Би Ти Ви Екшън

Фиорентина – Дженоа

Фиорентина започна сезона с победа над Милан, поведе с 1:0 на Торино във втория кръг и загуби. Дженоа пък стартира със загуба от Палермо, за да спечели срещу Верона.

Ситуацията в съперниците е огледална. Новият треньор на „виолетовите“ Пауло Соуса бе доста критикуван заради трансферите си, но все още е прекалено рано да бъде съден.

Фиорентина и Дженоа са в серия от три поредни ремита помежду си във всички турнири. На свой терен „виолетовите“ спечелиха последните си четири двубоя в Серия А, водиха и на полувремето в тях. В три мача от серията тима не пусна гол.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в събота от 19 ч

Фросиноне – Рома

Александър Тонев изигра първи 15 минути за дебютанта в миналия кръг, сега може да получи и титулярно място. От началото на сезона новакът не е спечелил нито една точка.

Рома се гордее с победата над Ювентус с 2:1 от миналия мач, но „вълците“ често се спъват в по-малки отбори. Фросиноне няма да може да използва последното си ново попълнение Николас Кастило, който дойде от Брюж.

Очаква се треньорът на Рома Руди Гарсия да „завърти“ състава си предвид старта на Шампионската лига през следващата седмица.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в събота от 19 ч по Ринг

Ювентус – Киево

Шампионът спечели последните си шест мача срещу Киево във всички турнири. Но конфузно няма точка след втория кръг заради загуби от Удинезе с 0:1 и Рома с 1:2. Никога преди Юве не е стартирал толкова слабо сезона.

Мачовете на Киево обикновено са белязани с повече голове – в последните 3 имаше най-малко по три. Тимът от Верона е с две победи от два мача. За Юве след контузия се завръща Клаудио Маркизио. Очаква се дебют на новото попълнение Ернанес.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в събота от 21,45 ч по Ринг

Верона – Торино

Верона започна сезона с реми срещу Рома, но след това падна от Дженоа. Торино пък се наслаждава на лидерска позиция с две победи от два мача.

Отборът спечели последните си четири гостувания на Верона във всички турнири. А в последните три двубоя в града на Ромео и Жулиета вкарва най-малко 3 попадения. Исландският национал Емил Халифредсон от Верона вероятно няма да се възстанови.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 13,30 ч

Емполи – Наполи

Домакините са с две загуби от началото на сезона. Наполи също не може да се похвали с блестящо представяне при новия треньор Маурицио Сари – една точка досега.

В последните 11 мача на неаполитанците винаги падат по над 2 гола. Напои вкарва 2 или повече в 9 от последните си 11 двубоя. А Емполи загуби пет от последните си 6 мача в Серия А.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч пряко по Ринг

Палермо – Карпи

Тимът на Ивайло Чочев се радва на първо място с две победи. В миналия мач българският национал остана резерва. Много е вероятно Чочев отново да е на пейката заради добрата форма на шведския национал Робин Кайсон.

Дебютантът Карпи загуби първите си два двубоя, но вкара три гола. Палермо е известен като много солиден домакин.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Сампдория – Болоня

Домакините се наслаждават на солиден старт, след като спечелиха срещу Карпи и после от 0:2 стигнаха до 2:2 с Наполи. Новакът Болоня още не е взел точка през сезона.

Във всички турнири последните три мачове между съперниците завършиха наравно. Сампдория има само 2 загуби в последните 20 мача в Серия А у дома. А Болоня не е вкарал гол в пет от последните 7 мача в италианския елит.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Сасуоло – Аталанта

В третия си сезон в елита малкият Сасуоло е първи с две победи от два мача – срещу Наполи и Болоня. Аталана загуби нещастно гостуването срещу Интер заради миг на гениалност от Стеван Йоветич.

Сасуоло е в серия от шест поредни победи в Серия А. Аталанта не е печелил в 8 от последните 10 двубоя в елита.

Прогноза – Х и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Лацио – Удинезе

Лацио загуби катастрофално с 0:4 от Киево в миналия кръг. „Орлите“ загубиха и от Байер (Леверкузен) в Шампионската лига. Удинезе имаше странен старт на сезона – победа с 1:0 като гост на Ювентус и загуба с 0:1 у дома от Палермо.

Отборът загуби пет от последните си 6 двубоя в Серия А. Алесандро Матри ще води атаката на Лацио при отсъствието на Филип Джорджевич, който има проблеми с глезена.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 19 ч по Ринг

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията