Ще падне ли крепостта „Висенте Калдерон“

Идва Барса, но Атлетико не е губил в 36 от последните 38 мача у дома

Sportinglife
Sportinglife 14:45 ч., 10 Сеп 2015
0
548
GETTY IMAGES

„Висенте Калдерон“ се превърна в една от най-непревземаемите крепости в световния футбол. Под ръководството на Диего Симеоне Атлетико е изключително труден за пробиване отбор.

Точните прогнози за Спортинглайф от миналия кръг

Барселона – Виляреал 1 (1:0)

Виляреал – Еспаньол 1 (3:1)

Реал Сосиедад – Спортинг под 2,5 (0:0)

Селта – Райо Валекано 1 (3:0)

Реал – Бетис 1 и над 2,5 (5:0)

Ейбар – Атлетик под 2,5 (2:0)

Хетафе – Гранада 2 (1:2)

Лас Палмас – Леванте Х и под 2,5 (0:0)

Но сега идва голямо дерби. На „Калдерон“ ще гостува европейският шампион Барселона. На каталунците няма да е лесно, когато гледат статистиката – в последните 38 мача само два пъти „дюшекчиите“ са губили в своя дом. Има ли кой да ги бие обаче, това е Барса.

Шампионът спечели 10 от последните си 11 мача в Примера. В осем от последните 9 не допусна гол. Но и Атлетико има подобни статистики – вратата му е непревземаема в 6 от 8 срещи. Напоследък дербитата между съперниците не са голеади. Само два пъти от последните 10 дуела е имало три или повече попадения.

И Атлетико, и Барса спечелиха първите си два мача през сезона. Разочарованието у каталунците е заради загубата за суперкупата на Испания от Атлетик. През този сезон Лионел Меси все още не е вкарал гол.

Тиаго от Атлетико е под въпрос заради контузия. Атаката на „дюшекчиите“ ще води Джаксън Мартинес, а Фернандо Торес ще е на пейката. За първи път в шампионатен мач за Барселона ще пази Марк-Андре дтер Щеген заради контузията на Клаудио Браво. От групата на каталунците отпада Жерар Пике заради наказание и ще бъде сменен от Томас Вермален. Очаква се да играе Серхио Бускетс, който има лека травма.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в събота от 21,30 ч по Sport+

Леванте – Севиля

Севиля няма загуба в последните осем гостувания в Примера. А Леванте не може да спечели от шест опита в испанското първенство. В последния кръг носителят на Лига Европа падна тежко с 0:3 у дома.

Леванте пък направи 0:0 с новака Лас Палмас. И двата отбора искат да спечелят първа победа в третия кръг на Примера. Леванте е още без Шимао, който получи директен червен картон в първия кръг срещу Селта. Стивън Н'Зонзи пък се връща след наказание за Севиля.

Прогноза – 2 и под 2,5
Мачът е в петък от 21,30 ч по F+

Еспаньол – Реал

Реал вкара по 3 или повече гола в 8 от последните си 10 мача в Примера. От 12 двубоя „кралете“ имат 10 победи. В последните шест срещи срещу Еспаньол във всички турнири грандът спечели всички. В 9 от последните 10 мача на Реал задължително има три или повече попадения.

За „кралете“ това ще е второ гостуване през сезона след 0:0 срещу Спортинг в Хихон. Кристиано Роналдо не е вкарвал гол повече от 500 минути.

Заради договора си юношите на Реал Марко Асенсио и Бурги не могат да играят за Еспаньол. Само трима от каталунския клуб бяха извикани в различни национални отбори през паузата.

Хамес Родригес се очаква да играе, въпреки че получи контузия в двубой на Колумбия. На вратата на Реал ще продължи да пази Кейлор Навас, след като не се стигна до трансфер на Давид де Хеа.

Прогноза -2 и над 2,5
Мачът е в събота от 17 ч по Sport+

Спортинг – Валенсия

В последните четири мача във всички турнири Валенсия не е пускал гол срещу Спортинг. „Прилепите“ са непобедени вече в 8 мача в Примера, а само срещу тима от Хихонг серията е 7 срещи.

В паузата заради националните отбори Спортинг спечели срещу лидера в Примера Ейбар – 1:0 в приятелски мач. Валенсия разочарова в първите два кръга след ремита срещу Райо Валекано и Депортиво.

Ален Халилович се очаква да дебютира за Спортинг, след като бе преотстъпен от Барселона. Диего Алвес и Мат Райън пропускат мача за Валенсия заради контузии.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в събота от 19,15 ч по F+

Бетис – Реал Сосиедад

Бетис е в тежка серия от 8 загуби в последните 10 мача в Примера. А Реал Сосиедад е спечелил само два пъти на чужд терен от 21 опита.

Бетис получава два или повече гола в 8 от последните 10 мача в елита, но тази статистика не се отнася за миналия сезон, когато отборът бе в Сегунда. Реал Сосиедад още не е допуснал гол през сезона, но не е и вкарал – два пъти направи 0:0. Бетис влиза в дуела след 0:5 от Реал в миналия кръг.

През миналия сезон Реал Сосиедад спечели само два пъти извън Сан Себастиян. Рафаел ван дер Ваарт ще направи дебют за Бетис, след като се възстанови от контузия. Асиер Илараменди трябва да изиграе първи мач за Реал Сосиедад, след като се завърна след неуспешен престой в Реал.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в събота от 23 ч

Гранада – Виляреал

Виляреал направи ремита в 7 от последните си осем гостувания в Примера. А в 8 от девет срещи на чужд терен падат два или по-малко голове. Гранада стартира сезона с победа и загуба.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в неделя от 13 ч

Атлетик – Хетафе

Хетафе загуби осем от последните си девет мача в Примера. А на чужд терен загуби и двете полувремена, ако се разглеждат отделно, в пет от последните 7 срещи.

Също в толкова Хетафе не е вкарвал гол при гостуване. След като взе суперкупата на Испания, Атлетик загуби първите си два мача в първенството – от каталунците и от Ейбар. Хетафе също е с две поражения.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в неделя от 17 часа по F+

Селта – Лас Палмас

Тимът от Виго е лидер в класирането заедно с Ейбар. Селта спечели първите си два кръга, а серията от триумфи е вече три мача включително последния от миналия сезон.

Във всички тях са паднали три или повече голове, като най-малко два са в актива на Селта. От първите си два мача новакът Лас Палмас стигна до една точка.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в неделя от 19,15 ч по F+

Малага – Ейбар

Ейбар е голямата сензация на новия сезон. Най-малкият отбор е лидер със Селта с две победи от началото. В последните си три мача (един от миналия сезон) Ейбар е спечелил и двете полувремена.

В тях тимът вкарва най-малко по два пъти. Малага няма успех в 12 от последните си 13 двубоя в елита. В миналия кръг трудно тимът падна с 0:1 като гост на Барселона. А Ейбар спечели баското дерби с Атлетик.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в неделя от 21,30 ч по F+

Райо Валекано – Депортиво

Депортиво завършва наравно в 5 от последните 6 мача в Примера. А два или по-малко гола са падали в 6 от последните 7 двубоя на Райо Валекано. На мачове в Ла Коруня рядко се вкарват много попадения.

Депортиво се спаси от изпадане в последния кръг на миналия сезон, а този започна с две ремита. Райо Валекано има Х и загуба.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в понеделник от 21,30 ч

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията