Франция освирка Оливие Жиру

Нападателят на Арсенал влуди феновете при 2:1 над Сърбия

Sportinglife
Sportinglife 11:05 ч., 08 Сеп 2015
0
1626
Getty Images

Оливие Жиру се превърна в черната овца след победата на Франция с 2:1 над Сърбия в контрола.

Нападателят на Арсенал бе бурно освиркван от трибуните на стадиона в Бордо, след като изпусна няколко златни шанса за гол през първото полувреме. Селекционерът Дидие Дешан бързо взе мерки и смени Жиру с Карим Бензема.

В своя Арсенал нападателят също не може да намери формата си.

При отсъствието на контузения Дани Улбек треньорът Арсен Венгер разчита много на Жиру, но досега „петелът” не се отплаща.

Франция спечели благодарение на два гола на Блейс Матуиди от Пари Сен Жермен в първите 30 минути. Александър Митрович върна един гол за „плавите”.

Мачът е (не)официално от група I на европейските квалификации.

Като домакин на Евро 2016 Франция участва само с контроли срещу всички останали в групата – Португалия, Дания, Албания и Армения.

„Жиру нямаше късмет в тези ситуации – защити нападателя Дешан. – Освен това вратарят на сърбите пазеше много силно. Само веднъж Жиру не улучи вратата от чистите положения. Ако му вървеше повече, резултатът щеше да е много по-голям. За мен е важно, че Жиру излизаше на позиции и търсеше топката.

Моята философия е винаги да давам свобода на тримата нападатели. Най-нещастен от този мач е самият Жиру, но това се случва във футбола. В неговото положение можеше да е и Бензема. Важното е, че целият отбор игра добре.”

Жиру среща сериозна конкуренция за титулярно място във френския състав на европейското.

Докато Бензема е запазена марка, то новата кръв е Антони Марсиал.

Новият нападател на Манчестър Юнайтед само на 19 години заслужи статут на титуляр в Монако през миналия сезон.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията